Atlantic Airways afskaffer gratis mad og drikke

Atlantic Airways afskaffer gratis mad og alkohol på hovedparten af sine ruter. I stedet vil selskabet sætte flere billige billetter til salg.

Rejsende med det færøske flyselskab Atlantic Airways må fra 1. september i år tage skærpekød, grind eller andet spiseligt med hjemmefra, købe mad i lufthavnen eller hive pungen frem og betale for mad, hvis de bliver sultne ombord på selskabets flyvninger mellem Færøerne og destinationerne i Nordeuropa.

Fra den dato er det nemlig slut med gratis mad og alkohol på alle Atlantic Airways-flyvninger bortset fra på længere flyrejser som f.eks. fra Færøerne til Barcelona og Mallorca. På korte rejser – eksempelvis fra Færøerne til Danmark – kan mad og alkohol købes billigt ombord. Sodavand, vand, kaffe og te vil fortsat være gratis på alle rejser.

En rimelig pris
Selskabet understreger, at besparelsen ved at afskaffe gratis mad og alkohol kommer kunderne til gode i form af endnu flere og billigere flybilletter.

”Ombord vil der ikke være den store ændring, da den enkelte passager kan vælge at købe sin egen mad og stærke drikke til en rimelig pris. Den eneste forskel er derfor et lille beløb for denne service,” siger Jóhanna á Bergi, direktør for Atlantic Airways.

Hun lægger vægt på, at muligheden for at få mad og alkohol ombord på flyene ikke forsvinder. Ændringerne er en måde at udvide tilbuddet af billige flyrejser, påpeger Jóhanna á Bergi.

17 millioner kroner
De billigste flybilletter bliver således endnu billigere, og 100.000 enkeltbilletter – til en pris på under 1.000 kroner – vil nu være til salg på rutenettet hele året.

Prisen for en enkelt 779-billet sænkes til 699 kroner. 45.000 af disse billetter kan købes på ruterne mellem Færøerne og Danmark året rundt, og det svarer til 25 pladser på langt hovedparten af alle afgange mellem Færøerne og Danmark.

45.000 af de billigste TIDLIG-billetter, dvs. andre billettyper til under 1.000 kroner, vil også kunne findes i billetsystemet årligt. Samtidig falder prisen for den laveste enkeltbillet af typen TIDLIG fra 929 kroner til 899 kroner. Prisen på den billigste enkeltbillet af typen ALTID går fra 1.829 kroner ned til 1.699 kroner.

Sammenlagt sænkes billetpriserne med godt og vel 17 millioner kroner med det formål, at flere får mulighed for at flyve til en billigere pris.

Gran Canaria nyt rejsemål
Det nye billetsystem og ændringerne i servicen ombord træder i kraft 1. september 2016, men allerede fra 1. marts 2016 vil det være muligt at bestille de nye billetter på nettet. Derudover bliver Gran Canaria nyt rejsemål i december og januar, og således vil det være muligt at flyve direkte fra Færøerne til sol og sommer næste vinter.

I 2015 rejste 267.000 passagerer med Atlantic Airways, og det var rekordår for flyselskabet. Væksten var ca. 30.000 flere rejsende i forhold til 2014, da det samlede antal passagerer var 237.000. Det svarer til en stigning på 13 procent.