AirFi Venus er forløberen til AiFi LEO. (Foto: airfi.aero)

Atlantic Airways først med nyt WiFi-produkt

Inden udgangen af i år vil Atlantic Airways få installeret et helt nyt WiFi-system, der leveres af den hollandske virksomhed AirFi.

Passagererne hos det færøske flyselskab Atlantic Airways kan se frem til et helt nyt WiFi-produkt i selskabets fly.

Atlantic Airways har indgået en aftale med det hollandske firma AirFi om det såkaldte AirFi LEO, som er en inflight WiFi-tjeneste. Produktet vil blive rullet ud på selskabets fly inden udgangen af 2018.

AirFi LEO vil forbinde AirFi Venus – et trådløst IFE-sytem – til Iridium-netværket via en såkaldt vinduesantenne, som er en billigere og mindre tidskrævende installation. Systemet vil gøre det muligt at foretage realtidsbookinger, online-betalinger og skrive live-beskeder.

Atlantic er første kunde
AirFi har allerede Atlantic Airways som kunde, og nu bliver det færøske flyselskab desuden global lanceringskunde for det nye AirFi LEO-system.

”Vi har forsket i nye teknologier, der gør det muligt for AirFi Boxes at have ekstremt lave netværks-omkostninger for at forbedre den række funktioner, vi kan tilbyde vores flyselskabskunder,” siger Eli Atiya, driftsdirektør hos AirFi.

”I markedet for busser kan vi nemt gøre dette via telefonmodem integreret i hver enkelt Box, og nu med AirFi LEO kan vi aktivere realtids tilgængelighed og reservationsbekræftelse, digitale tegnebøger og online betalinger, live-beskeder og sociale medier til flypassagerer.”

Rulles ud natten over
Atlantic Airways råder over tre fly – to Airbus A319-100 og én Airbus A320-200 – og det nye AirFi-system vil således blive implementeret på disse inden nytår.

”Vi er meget spændte på at tilbyde netværksservice til vores passagerer om bord inden udgangen af ​​dette år. AirFi LEO er simpelthen en ekstra ’walk-on’-komponent sammen med AirFi Boxes, som vi indlæser hver dag, så vi er i stand til at rulle disse nye tjenester ud – næsten natten over,” siger Jóhanna á Bergi, administrerende direktør i Atlantic Airways.

”Passagererne vil kunne skrive til deres venner og familier i 35.000 fod (10.670 meter, red.), tjekke deres sociale medier, og afslutte sidste øjebliks-transaktioner som eksempelvis at leje en bil eller reservere et hotelværelse, direkte fra komforten i ​​deres flysæde.”

Kunderne hos Atlantic Airways kan desuden se frem til et helt nyt fly i løbet af første kvartal i 2019. Her får det færøske flyselskab leveret en Airbus A320-200neo – leaset fra amerikanske Air Lease Corporation. Ruten mellem Vágar Lufthavn og Københavns Lufthavn vil blive betjent af det nye fly.

 

Relaterede artikler:

Atlantic Airways er blevet medlem af IATA

A320neo til Atlantic Airways

Øger mellem Færøerne og Island

Atlantic Airways til ny middelhavsø

Atlantic Airways forsøger sig med Lissabon