Adm. direktør Jóhanna á Bergi, Atlantic Airways (t.v.) og landechef Anita Wagner Feddersen fra Air France-KLM i Danmark. (Foto: KLM/PR)

Atlantic Airways og KLM udvider samarbejde

Atlantic Airways indgår codeshare-aftale med KLM, men den nye rute fra Færøerne til Paris er endnu ikke omfattet af samarbejdet.

Atlantic Airways vil ikke længere se stiltiende på, at ikke-skandinaviske rejsende til og fra Færøerne primært benytter SAS mellem København og Vágar.

Derfor indledte det færøske flyselskab sidste år et samarbejde med KLM i håbet om på sigt at kunne skabe adgang til et alternativt hub, således at færinger og turister til øerne kan benytte sig af Atlantic Airways i samarbejde med andre flyselskab. Dette samarbejde bliver den 24. januar udvidet til at omfatte en codehare-aftale på ruterne fra Vágar til København, Billund, Bergen og Edinburgh, hvorfra der kan flyves videre med KLM til det store knudepunkt i Amsterdam-Schiphol.

”Vi er rigtig glade for nu at kunne udvide vores i forvejen gode samarbejde med Atlantic Airways og på den måde styrke vores skandinaviske netværk. Den nye codeshare-aftale vil give langt mere fleksibilitet til rejsende, og vores Flying Blue-medlemmer vil kunne optjene og bruge Miles,” fortæller Anita Wagner Feddersen, der er landechef for AirFrance-KLM i Danmark.

Mangler ‘slot’ i Schiphol
Det var ellers planen, at Atlantic Airways i sommeren 2019 skulle have etableret en rute fra Vágar til Amsterdam. Selskabet havde søgt om at få start-og landingstilladelser i Schiphol-lufthavnen tre gange om ugen fra begyndelsen af juni, men Atlantic Airways har ikke haft held med at få godkendelsen på plads i den meget slot-restriktive hollandske storlufthavn.

I stedet har Atlantic Airways valgt at disponere flyet til tre ugentlige afgange mellem Vágar og Paris-CDG fra den 1. juli. Det er planen, at der også skal flyves udenfor højsæsonen, hvorfor der skrues ned til to ugentlige afgange fra den 1. oktober. Indtil videre er der ikke lavet en codeshare-aftale på denne rute, men administrerende direktør Jóhanna á Bergi fra Atlantic Airways er alligevel glad for den nye codeshare-aftale på ruterne til Danmark, Norge og Skotland.

“Det er Atlantic Airways´ mål at forbinde Færøerne med verden. Færøerne er anset som et af de smukkeste og mest interessante rejsemål i Norden. Derfor er vi meget glade for codeshare-aftalen, der er et unikt samarbejde, hvor en af de mest lokale luftfartsselskaber slår sig sammen med en af de største internationale luftfartsselskaber for at forbinde Færøerne med rejsende fra hele verden.”

 

Relaterede artikler:

Atlantic Airways forbereder New York-rute

Atlantic Airways vil flyve til Amsterdam

KLM vender Færøerne ryggen