(Foto: Morten Lund Madsen)

Atlantic Airways skal have ny direktør

Færøske Atlantic Airways er på udkig efter en ny direktør, der skal videreføre selskabets nye strategi og indkøbe nye fly og helikoptere.

Går man med en drøm om at blive direktør for et luftfartsselskab, så er muligheden der nu. Atlantic Airways søger nemlig en ny direktør til at stå i spidsen for det færøske flyselskab.

Danskeren Jørgen Holme er i dag konstitueret direktør for Atlantic Airways. Han har en fortid i Air Greenland, Spanair og i SAS som marketingdirektør fra 2005 til 2011. Senest stod Jørgen Holme i spidsen for SEB Kort Danmark.

Jørgen Holme blev indsat på direktørstolen i Atlantic Airways, da den mangeårige direktør, Magni Arge, forlod selskabet i november 2013. Dengang meldte selskabet klart ud, at at Jørgen Holme i første omgang skulle være en overgangsfigur i forbindelse med, at der blev lagt en ny strategi for selskabet. Ansættelsen var således tidsbegrænset til to år.

Atlantic Airways er kommet langt med implementeringen af selskabets nye strategi, som tager udgangspunkt i at betjene de 18 stormomsuste øer tilfredsstillende. Opgaver som charterflyvning og wet lease-opgaver for andre flyselskaber kommer i anden række.

Købe nye fly og helikoptere
Selskabet kom ud af 2014 med et overskud på 20,8 mio. kroner mod 8,7 millioner kroner i 2013. Omsætningen steg med seks procent fra 542,2 millioner kroner i 2013 til 573,7 millioner kroner i 2014. Antallet af rejsende steg fra 225.200 i 2013 op til 237.028, hvilket var en forøgelse på fem procent. Der er omkring 200 medarbejdere i virksomheden, som har hovedkontor i Vagar Lufthavn på Færøerne.

Flyselskabets flåde består i dag af tre Airbus A319-fly og to helikoptere. Den nye direktør får blandt andet til opgave at finde en ny mindre flytype til Atlantic Airways’ ruter fra Færøerne til Vestnorge, Island og Skotland samt indkøbe nye helikoptere.

Interesserede skal sende en ansøgning til rekrutteringsfirmaet Odgers Berndtson senest den 28. april.

Foto: Morten Lund Madsen.