Atlantic får ren Airbus-flåde

Færøske Atlantic Airways har udlejet sit sidste RJ-fly i mindst halvandet år og vil derfor fremover kun have Airbus-fly i flåden.

Fra slutningen af august og mindst halvandet år frem vil Atlantic Airways have en flyflåde udelukkende bestående af Airbus A319-fly. Det er nemlig lykkedes færingerne at lease selskabets sidste Avro RJ-100 fly ud til Malmø Aviation i en periode på mellem halvandet og to et halvt år. Det skriver Atlantic Airways i en fondsbørsmeddelelse.

Tilbage i det lille færøske flyselskabs flåde vil være tre Airbus A319-fly, som er kommet til løbende over de seneste to år. Først købte Atlantic Airways et nyt fly hos Airbus og fik det leveret i maj 2012. Derefter har selskabet hentet yderligere to brugte maskiner ind.

Påvirket af uro i Egypten
Maskinerne bruges både til ruter til og fra Færøerne samt til at flyve seriecharter for blandt andre Atlantis Rejser. Sensommerens uro i Egypten gjorde dog, at Atlantis Rejser måtte aflyse en lang række flyvninger til landet, som er Atlantis Rejsers primære destination. 42.000 ud af selskabets 45.000 årlige gæster rejser til Egypten. Og de aflysninger påvirkede også Atlantic Airways.

Ved siden af flyflåde har Atlantic Airways også to Bell 412-helikoptere til flyvninger mellem de 18 stormomblæste øer. Fra marts i år får de to selskab af en AW-139 helikopter. Det skyldes øget olieefterforskningsaktivitet i farvandet rundt om Færøerne.

Skrinlægger privatisering
Hvordan Atlantic Airways flyflåde skal være skruet sammen i fremtiden er en del af et strategieftersyn, som selskabet laver i løbet af foråret.

I november sidste år sagde selskabet pludselig farvel til sin direktør gennem 18 år, Magni Arge. Og fornylig besluttede selskabets bestyrelse, at lade den færøske regering give de øvrige aktionærer et godt tilbud på køb af deres aktier. En tredjedel af selskabet er i dag ejet af små private investorer, mens den færøske regering sidder på de sidste to tredjedele. Nu vil regeringen imidlertid købe de private investorer ud og gøre det færøske flyselskab 100 procent offentligt ejet, sådan som det var for år tilbage. Dermed vil man fuldt ud skrinlægge tidligere tiders planer om at privatisere Atlantic Airways.