Austrian åbner rute til Mauritius

Efter mere end syv års fravær vil Austrian Airlines næste efterår genoptage ruten fra Wien til Mauritius.

Fra vintertrafikprogrammet 2015 vil Austrian Airlines igen kunne tilbyde Mauritius på selskabets rutekort. Ruten fra Wien til Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport nær hovedstaden Port Louis, lukkede det østrigske flyselskab i april måned 2007.

Når ruten genoptages den 29. oktober 2015 bliver det med samme rutenumre som tidligere. Det vil sige OS017 fra Wien hver torsdag kl. 17.15 med returflyvning på flight OS018 på fredage kl. 08.15 fra Mauritius.

Austrian Airlines vil benytte fly af typen Boeing 767-300 med plads til 199 passagerer på Economy Class og 26 sæder på Business Class forrest i flyet.

Få ruter fra Europa
Den nye rute fra Austrian Airlines er primært rettet mod fritidsrejsemarkedet. I dag er det muligt at flyve direkte fra Europa til Mauritius fra Paris, London, Frankfurt, München, Rom og Milano.

Air Mauritius tager sig af flyvningerne til London-Heathrow og Paris, og til sidstnævnte destination samarbejdes med Air France. Fra de to tyske storlufthavne er det Condor, der betjener ruterne, mens British Airways tager sig af Gatwick-ruten. Fra Rom og Milano er det italienske Meridiana, der flyver.

Med det nye Austrian-rute får Star Alliance en mulighed for at tilbyde Mauritius fra Europa. Mauritius indgår allerede i alliancens rutenetværk, men det er i dag gennem South African Airways, der flyver fra Johannesborg til Mauritius.

Østaten Mauritius ligger midt i Det Indiske Ocean omkring 1.300 kilometer fra Afrikas østlige kyst. Øen har et areal på omkring 2.040 kvadratkilometer, hvilket svarer til fire gange Lollands størrelse.

Hovedlufthavnen på Mauritius ligger omkring 45 kilometer sydøst for hovedstaden Port Louis.