En Airbus A320-200 fra Austrian Airlines er blevet malet i flyselskabets farver fra 1980erne. Foto: Austrian Airlines / Emmanuel Schawaller

Austrian Airlines-fly i retrobemaling

For at hylde de mangeårige ruter til New York og Tokyo har Austrian Airlines fået malet en af sine Airbus A320 i retrofarver fra 1980erne.

Det er efterhånden set flere gange, at europæiske flyselskaber ’går retro’ og bemaler et eller flere fly for at fejre et jubilæum eller en tidligere luftfartsæra.

SAS og British Airways er eksempler på dette, og nu turen så kommet til Austrian Airlines. Det østrigske flyselskab har således fået bemalet én af sine i alt 23 Airbus A320-200 i retrofarver, og der er tale om det 21-årige fly med registrering OE-LBO.

Den nye bemaling stammer fra 1980erne, hvor Austrian Airlines genindtrådte på det interkontinentale marked efter en meget lang pause. Retrodesignet indebærer en rødt vinklet chevron (en V-formet linje, red.) på den forreste del af flyet, en grå underside af skroget og de traditionelle rød-hvide farver fra landets flag på halen.

”I betragtning af den farverige æra i 1980erne er det alt i alt en behersket branding fra Austrian Airlines. Dengang – og i dag – var fokus på at forbinde østrigsk tradition og international modernitet. Austrian Airlines gjorde det rigtig godt i de gode gamle dage,” siger Isabella Reichl, marketingchef for Austrian Airlines.

Flyvende ambassadør
Austrian Airlines har valgt retrolooket for at hylde selskabets interkontinentale destinationer New York og Tokyo. Ruten til Tokyo kan i år fejre 30-års jubilæum, mens New York-ruten har været på flyselskabets rutekort i 50 år – bortset fra en pause i 1970erne.

I 1989 havde Austrian Airlines to fly af typen Airbus A310, der hed henholdsvis Tokyo og New York. På denne baggrund har det østrigske flyselskab fået retrodesignet en A320, der skal agere flyvende ambassadør for at hylde de to rute-jubilæer. Austrian Airlines har i dag fin succes med langdistanceforbindelserne til Tokyo og New York.

Det tog ni dage at få flyet malet i de nye farver i Austrian Airlines’ hangarfaciliteter i slovakiske Bratislava. Der skulle males tre lag og bruges samlet 120 kilo maling.

A320-flyet blev leveret til Austrian Airlines i Wien i midten af februar, og den første passagerflyvning gik til Zürich i Schweiz. Retroflyet skal primært operere til europæiske destinationer. Onsdag morgen ankom det dog til Wien efter en tur til Teheran i Iran, og resten af onsdagen står den på rotationer til henholdsvis Frankfurt og Amsterdam.

 

Relaterede artikler:

Austrian Airlines øger på CPH-rute

Austrian Airlines lukker tre langruter

BOAC-fly på vej til British Airways

Historisk Boeing 747 vækker opsigt i Heathrow

SAS maler fly i Disney-tema