Lufthansa A330-300.

Austrian og Lufthansa anullerer Baghdad før opstart

Såvel Lufthansa som Austrian har for få måneder siden meddelt genopstart af ruterne til den irakiske hovedstad Baghdad. Men angiveligt p.g.a. svag efterspørgsel har begge selskaber nu udsat ruteåbningen på ubestemt tid.

For blot få måneder siden var der håb om etablering af nye europæiske ruter til den irakiske hovedstad Baghdad. De to Star Alliance-selskaber Austrian og Lufthansa var fremme på banen med planer om etablering af ruter til den irakiske hovedstad.

Først var Lufthansa, der 1. juni kunne meddele, at selskabet med virkning fra30. september ville åbne en rute fra München til Baghdad. Det skulle samtidig markere Lufthansas tilbagekomst til den iraktiske hovedstad efter næsten 20 års fravær. Aftalen var kommet i stand ved hjælp af selskabet Privatair, der med en Boeing 737-800 skulle operere ruten fire gange ugentligtpå vegne af Lufthansa.

En måned senere – den 1. juli – kom meddelelsen om, at Austrian fra 31. oktober ville genåbne Wien-Baghdad ruten efter næsten 20 års suspension. Planen var, at Austrian skulle operere fire gange ugentligt med Airbus A320 på ruten. Denne service skulle være i tillæg til den nuværende rute mellem Wien og den kurdiske by Erbil i det nordlige Irak. Denne rute opererer fem gange ugentligt.

Men nu har selskaberne sidste uge meddelt, at begge ruter udsættes på ubestemt tid p.g.a. en svag efterspørgsel.

Således bliver det indtil videre Turkish Airlines, der alene kan servicere det europæiske marked med ruteforbindelse til Baghdad. Turkish Airlines opererer dagligt med Boeing 737-800 fra Istanbul til Baghdad.

Læs også:

Nye Lufthansa-ruter til Baghdad, Bogotá og Bursa