Austrian Airlines Boeing 777-200ER (Foto: Masakatsu Ukon/Wikipedia)

Austrian overvejer køb af nye langdistancefly

Austrian Airlines skal snart i gang med en udskiftning af sin flåde af langdistancefly, og selskabet overvejer både brugte eller nye Airbus-fly.

Alting har som bekendt en udløbsdato.

Også hos Lufthansa-datterselskabet Austrian Airlines, der i 2018 regner med at tage beslutning om at investere i nye langdistancefly, eftersom flyselskabets nuværende fly trænger til at blive udskiftet hen over de kommende år. Det skriver Air Transport World.

Austrian Airlines har i alt 11 langdistancefly fordelt på seks af typen Boeing 767-300ER og fem af typen 777-200ER. Førstnævnte flytype skal – som det første – udskiftes fra 2019 og de følgende år.

Kay Kratky, der er koncernchef hos Austrian Airlines, fortæller, at en ny flåde af langdistancefly kræver en investering i en størrelsesorden på én mia. euro (7,5 mia. kroner, red.) til 2,4 mia. euro (17,9 mia. kroner, red.).

”Investeringen kan omfatte yngre, brugte Boeing 777-fly eller endda helt nye Airbus A350 XWB-fly. Der skal snart ske en beslutning om at udskifte flyene,” siger han til luftfartsmediet.

Er højtflyvende
Allerede i foråret 2018 vil Austrian Airlines, der er medlem af Star Alliance, modtage et nyt fly til flåden. Et tidligere Aeromexico Boeing 777-200ER bliver således leveret til det østrigske Star Alliance-selskab som det 12. langdistancefly i flåden, og flyet skaber 150 nye arbejdspladser og øger kapaciteten med 10 procent, lyder det fra Kay Kratky.

Kay Kratky forventer, at Austrian Airlines rammer 12,5 mio. passagerer i 2017, og det vil i så fald være rekord. Flyselskabet drager fordel af en god europæisk økonomi og det hul i markedet, der er opstået efter airberlin-konkursen. Herudover har det østrigske flyselskab også kapacitetsfremgang som følge af, at man har leaset fem Airbus A320-fly fra airberlin samt to Airbus A320-fly fra Lufthansa.

I 2017 har Austrian Airlines desuden foretaget en udskiftning af flyselskabets Fokker 70/100-fly, og passagererne kan fremover sætte sig til rette i de brasilianske Embraer E195. Det er en investering på 500 mio. euro (3,7 mia. kroner, red.), og samtidig bliver der skabt 500 nye jobs, lyder det fra selskabet, der i øvrigt forventer, at 2017 vil blive det femte år i træk med overskud.

 

Relaterede artikler:

Austrian får fjerde skandinaviske rute

Austrian indfører Premium Economy

Officielt: Austrian åbner ny rute til Los Angeles

Austrian Airlines sælger 21 fly

Austrian skifter fra Fokker til Embraer