Austrian Airlines vil åbne ny rute til Shiraz i Iran. (Foto: Austrian)

Austrian på vej med tredje destination i Iran

Fra slutningen af marts næste år forventes Austrian Airlines at åbne en rute til Shiraz i det sydvestlige Iran.

Tirsdag den 1. november besøgte en delegation fra Lufthansa-gruppen den iranske hovedstad Teheran for at fejre 60 året for etablering af flyforbindelse fra Tyskland til Iran. Men delegationens besøg havde også et andet formål, idet Austrian Airlines ønsker at flyve til en tredje destination i Iran. Det skriver Aviation Iran.

Det er Shiraz i den sydvestlige del af Iran, som Lufthansa-gruppens selskab har fået øje på. Ved delegationens besøg blev den lokale lufthavn inspiceret, ligesom at der blev afholdt møder med lokale hoteller og rejsebureauer med henblik på at anslå det turistmæssige potentiale. Yderligere fire andre europæiske flyselskaber skulle være interesseret i at etablere ruter til Shiraz.

Austrian Airlines har officielt bekræftet, at man ønsker at åbne en rute til Shiraz snarest muligt og gerne ved sommertrafikprogrammets start i slutningen af marts næste år. Der er allerede givet tilladelse til, at to charterflyvninger med turister fra Linz og Graz kan finde sted næste forår.

Størst til Iran
Lufthansa-gruppen tilbyder i dag 27 ugentlige flyvninger til Iran. Størst er Austrian Airlines, der tilbyder to daglige afgange fra Wien til Teheran. Den 4. september åbnede det østrigske flyselskab tillige en rute fra Wien til Isfahan med tre ugentlige afgange, som øges til fire i den kommende sommer.

Herudover flyver Lufthansa dagligt fra Frankfurt til Teheran, og der er også for nylig blevet tilføjet tre ugentlige forbindelser fra München til Teheran.

I dag er Lufthansa-gruppen således det største europæiske flyselskab i passagertrafikken til Iran efterfulgt af Air France-KLM, British Airways og Alitalia.

 

Relaterede artikler:

Austrian åbner forsinket Iran-rute

Lufthansa i strategisk samarbejde med Iran Air

SAS er tavs om Iran-rute

Ny Austrian-destination i Iran

Austrian vender tilbage til Iran