Nyt flydesign til Austrian Airlines (Foto: Austrian)

Austrian præsenterer nyt design

En Boeing 777-200ER er første fly, som er malet i Austrian Airlines nye design. Flyet indgår i selskabets flåde i maj.

For nyligt afslørede det tyske flyselskab Lufthansa sit nye design. Det skete med præsentationen af to nylakerede fly – en Boeing 747-8 og en Airbus A321-200, hvor det velkendte gule logo på haleroret var erstattet af et nyt logo i blåt og hvidt, ligesom hele flyets haleparti var holdt i blåt.

Nu er turen kommet til datterselskabet Austrian Airlines, som også får nyt design. Det involverer blandt andet et lidt ændret design af selskabets logo, ligesom bogstaverne i navnet Austrian er blevet mere kraftige. Den klassiske røde farve er dog bevaret hos Austrian.

Nyt design præsenteret i Hongkong
Det nye design blev mandag for første gang præsenteret på en 16 år gammel Boeing 777-200, som Austrian overtog i maj på en leasingkontrakt. Flyet med registreringen OE-LPF befinder sig i øjeblikket i Hongkong, hvor det er blevet malet i det nye design.

Foruden det nye design har flyet også fået en særlig dekoration med tallet 60 på siden af flyet som en markering af Austrian Airlines 60-års jubilæum i år.

Lige det er tilfældet med Lufthansas nye design, har Austrian valgt at give flyets haleparti et mere markant udtryk – hos Austrian ved at lade den røde farve dominere både halen og den bagerste del af skroget.

Seks Boeing 777-200ER i flåden
Den nymalende Boeing 777-200 vil midt i maj blive overført til Wien og indgå i Austrian Airlines langdistance-ruteprogram. Boeing 777-200ER er det største fly i Austrian Airlines-flåden, og med tilføjelsen af ​​OE-LPF vil det østrigske selskab have i alt seks Boeing 777-200ER fly i sin flåde.

18 ud af de 82 fly i flyselskabets flåde vil være udstyret med det nye design, når fartplanen for sommeren 2019 træder i kraft, men det vil tage omkring syv år, inden alle fly i Austrians flåde har nyt design.

Lufthansa var efter offentliggørelsen af sit nye design i februar nødt til at justere den blå farve på flyenes hale. Det skyldtes, at den blå farve på halen næsten tog sig ud som sort. Hos Lufthansa vil det ligeledes tage omkring syv år at ændre designet på selskabets omkring 300 fly.

Relaterede artikler:

Austrian er færdig med at udrulle Premium Economy

Lufthansa nødsaget til at ændre ny flyfarve

Austrian overvejer køb af nye langdistancefly