Austrian vil masseansætte flypersonale

Austrian har brug for 160 piloter samt 400 kabineansatte som følge af væksten i flytrafikken mellem Østrig og Tyskland.

Austrian Airlines har overtaget ansvaret for mange af Lufthansa Gruppens flyvninger mellem Tyskland og Østrig, så søsterselskabet Lufthansa har kun udnytte kapaciteten andre steder. Det betyder, at det østrigske flyselskab nu har fået brug for 160 piloter og 400 kabineansatte.

Ud af de 160 piloter ønsker Austrian Airlines, at de 130 er fuldtuddannede piloter, der med det samme kan sætte sig til rette i selskabets Dash-, Airbus- og Embraer-fly. De sidste 30 vil være elever, der skal uddannes på Lufthansa Flight Training-akademiet. I søgningen efter pilotelever vil Austrian Airlines koncentrere sig om at rekruttere på det østrigske marked. Austrian Airlines har i dag 950 piloter. Pensioneringer og jobskifte betyder, at Austrian Airlines forventer, at ansættelsen af de 160 nye piloter vil betyde en nettovækst i antallet af piloter på 80.

Austrian Airlines annoncerede i starten af året, at man var på udkig efter 200 nye kabineansatte. De er nu ansat og selskabet leder efter yderligere 200. Det østrigske flyselskab havde ved årsskiftet 2015/2016 2.030 stewardesser og stewarder. Ansættelsen af de 400 nye medarbejdere, skal efter planen give en nettovækst på 230 stewardesser, så selskabet får cirka 2.260 kabineansatte.

Udvider flyflåde

Siden 27. marts har Austrian Airlines opereret næsten 300 flyvninger hver uge mellem Østrig og Tyskland, i det man har overtaget mange af Lufthansas flyvninger inklusiv de fire daglige flyvninger mellem Graz og Frankfurt. Tidligere på året overtog selskabet betjeningen af ruterne fra Innsbruck og Salzburg til Frankfurt.

Austrian har 119 ugentlige flyvninger mellem østrigske provinsbyer og destinationer i Tyskland og 177 flyvninger mellem Wien og tyske byer. Dette omfatter fly fra Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz, Salzburg og Wien til Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Köln, Leipzig, München og Stuttgart.

Samtidig med ansættelsen af nye piloter og stewardesser udvider Austrian Airlines også flyflåde med to Airbus A320- fly. De skal supplere selskabets øvrige 29 Airbus-fly og 79 fly i alt.