Austrian vil styrke fokus på Østeuropa

Austrian Airlines lancerer første del af ny strategiplan, der skal genskabe fokus på det østeuropæiske marked. Det kriseramte østrigske luftfartsselskab er midt i en stor effektiviseringsplan og vil nu fokusere på kerneforretningen.

Austrian Airlines AG vil styrke sin kerneforretning og øge antallet af daglige afgange til østeuropa.

Det underskudsgivende østrigske Star Alliance-selskab er ved at gennemføre store omkostningsbesparelser, der betyder udskiftninger i flyflåden, nedskæringer blandt personalet samt lukning af ruter. Målet er at spare 1,6 milliarder kroner, menbesparelser alene gør det altså ikke.

Derfor styrker Austrian Airlines nu sin kerneforretning med yderligere afgange til en række markeder.

Det betyder flere daglige afgange til især destinationer i Østeuropa, men også London and Barcelona.

Samtidig styrker Austrian Airlines sin tilstedeværelse i Mellemøsten ved at indsætte selskabets største fly på ruter hertil.

Det intensiverede fokus på det østeuropæiske marked skal medvirke til at løfte det østrigske luftfartsselskab ud af den nuværende indtjeningskrise. Den storeeffektiviseringsplan skal spare 1,6 milliarder og indtjeningen øges med et fokus på kerneforretningen.

Samtidig meddeler Austrian Airlines, at man har genoptaget sine flyvninger til Tripoli, der ellers har været lukket ned i forbindelse med borgerkrigen i Libyen.

Endelig satser Austrian på forbedrede forbindelser mellem forretningsdestinationer i Klagenfurt,Linz og Wien.

Del af 2012-strategi

De nye tilag er de første konkrete elementer i den nye forretningsplan med titlen2012 Work Programme.

“Fra og med sommeren 2012 vil vi markant øge frekvensen af afgange til vores primære markeder i Østeuropa og samtidig indsætte yderligere kapacitet til Mellemøsten,“ siger Andreas Bierwirth, der er medlem af Austrian’s Executive Board.

Helt konkret øger Austrian sine ruter fra Wien til Bukarest fra 3 til 5 daglige flyvninger og fra Wien til Sofia øges betjeningen op til 5 gange dagligt.

Fra sommer flyver Austrian yderligere en ekstra daglig afgang til London, så man når op på fire daglige afgange til den britiske hovedstad.

Samtidig stopper det østrigske selskab på ruten til Mumbai og flytter istedet et Boeing 767-fly fra denne rute til Mellemøsten, hvor det skal indsættes på afgange til og fra Tel Aviv og Tehran.

Til grengæld reducerer man fra fire til tre daglige afgange til Stockholm.

Justeringer i flyflåden

Ændringerne skal pålængere sigt forbedre indtjeningen markant for Austrian Airlines.

I november 2011 tiltrådte Jaan Albrecht som ny CEO for Austrian, og efter en analyse af Austrians problemer, vedtog ledelsen en række omkostningsbesparelser, der skal skære 220 millioner euro af budgettet, svarende til 1.645 millioner danske kroner.

Udover personalebesparelserne vil Austrian udskifte sine flåde af 11 Boeing 737-fly med op til syv Airbus A320-fly.

Austrian er under pres fra moderselskabet Lufthansa, der klart har meldt ud, at man ikke i længden vil understøtte det tabsgivende østrigske datterselskab.

Austrian Airlines er Østrigs største luftfartsselskab og flyver til 130 destinationer over hele verden og driver det største knudepunkt for lufttrafik til den central- og østeuropæiske region.

Læs også:

Austrian-rutelukninger meddeles i februar