Det vietnamesiske startup-flyselskab Bamboo Airways har købt 20 nye Boeing 787-9 Dreamlinere. Foto: Boeing

Bamboo Airways drømmer om Europa med nye Dreamliner-fly

Det vietnamesiske startup-flyselskab Bamboo Airways har lagt ordre på 20 fly af typen Boeing 787-9 Dreamliner, og selskabet overvejer på sigt at åbne ruter til Europa.

Et nyt flyselskab er grundlagt i år i Vietnam. Og med det dejligt eksotiske navn Bamboo Airways (bambus, red.) og en karakteristisk lysegrøn hale er selskabet allerede godt i gang.

Bamboo Airways har endnu ikke påbegyndt kommerciel flyvning, men flyselskabet har været på flyindkøb i flere omgange.

Senest har det vietnamesiske startup-flyselskab annonceret en ordre med den amerikanske flyproducent Boeing. Selskabet har således lagt ordre på 20 Boeing 787-9 Dreamlinere, som ved nuværende listepriser beløber sig til 5,6 milliarder dollars. Det svarer til små 36 milliarder kroner.

Vil til Europa
I midten af juni lagde Bamboo Airways depositum for at bestille de 20 nye fly, der vil blive leveret fra april 2020 til 2021.

”Vi er glade for at introducere disse nye 787 Dreamlinere i vores flåde, da vi forbereder os til at lancere langdistanceruter til internationale markeder. Vores langsigtede mål er at forbinde Vietnam med nøglemarkeder i Asien, Europa og Nordamerika, og kapaciteten med de her nye state-of-the-art Dreamlinere vil hjælpe os med at nå vores mål,” siger Trinh Van Quyet, bestyrelsesformand i FLC Group, der ejer 100 procent af Bamboo Airways.

Bamboo Airways satser på at være klar til at indlede kommerciel rutefart fra foråret 2019. Flyselskabet har allerede bestilt 24 Airbus A321neo, og disse fly bliver de første til at operere på selskabets ruter. Udgangspunktet bliver fra en base i lufthavnen i Vietnams hovedstad, Hanoi, og i første omgang satses der på indenrigsruter. Herefter ses der formentlig mod Kina, Korea og Japan.

”Vi er overbevist om, at Boeing 787 vil hjælpe med at lancere Bamboo’s langdistanceoperationer og fungere som grundlaget for deres succes i mange år fremover,” siger Dinesh Keskar, der er underdirektør for salg i Østasien og Indien hos Boeing Commercial Airplanes.

Populær Dreamliner
Siden 2011 er over 690 Boeing 787 Dreamlinere blevet leveret til kunder. Flyene flyver mere end 255 millioner passagerer på over 680 unikke ruter i hele verden. Boeing 787-9 er seks meter længere end forgængeren, 787-8. Flyene kan have 290 passagerer – typisk i en toklasses-konfiguration. Rækkevidden er op til 14.140 kilometer.

Bamboo Airways’ ejer, FLC Group, er en stor vietnamesisk ejendomsvirksomhed, der har aktiviteter inden for luftfart, fast ejendom, resorts, landbrug og golf.

 

Relaterede artikler:

Vietnam Airlines opgiver at åbne rute til Berlin

Direkte med Dreamliner fra København til Vietnam

Skandinavisk charterfly til Vietnam

American bliver største Dreamliner-operatør

Første Boeing 787-10 til Singapore Airlines