Heathrow Terminal 5. Arkivfoto.

Bank of England skærer på flyrejser

”Vi vil praktisere det, vi forkynder,” lyder det fra banken, som vil sætte skrappere klimamål. Det betyder, at de ansatte skal flyve mindre.

Der bliver længere mellem de forretningsrejsende, hvis andre virksomheder gør som Bank of England, der overvejer at skære ned på de ansattes flyrejser.

De færre flyrejser er en del af en mere ambitiøs politik på klimaområdet og et forsøg på at “praktisere det, vi forkynder,” som det lyder fra banken.

Sarah Breeden. (Foto: Bank of England)

Sarah Breeden, der er direktør for stabilitet og risiko i Bank of England, og som står i spidsen for spørgsmål om klimaforandringer, siger til ITV, at banken har haft en debat om at sætte nye mål for at mindske bankens CO2-aftryk.

Flere møder virtuelt
En af måderne at gøre det på vil være at klare langt mere af mødeaktiviteten med virtuelle møder, også når rejsebegrænsningerne i kølvandet på pandemien bliver løftet.

Banken har netop slået sine egne klimamål ni år tidligere end planlagt, netop fordi ansatte på grund af pandemien i stort omfang ikke har været i stand til at rejse med fly.

Af bankens nyeste klima- og miljøregnskab fremgår, at bankens CO2-udledning er faldet med 74 procent, hvilket er bedre og tidligere end det oprindelige mål om at reducere udledningerne med 63 procent i 2030 og være på nul i 2050.

Langt mere end vi troede
I en tale til PA news agency sagde Sarah Breeden: ”Vi har lært under pandemien, at du kan lave meget mere virtuelt, end vi nogensinde havde troet var muligt.”

”At vende tilbage til rejsemønstret for 2019 bliver ikke nødvendigt, men vi holder heller ikke op med at flyve,” slog hun fast.

”Vores mål er stadig at nå nul procent i CO2-udledning i 2050, men vi vil se på, om der er mere, vi kan gøre,” fortsatte hun.

Vi være et godt eksempel
Sarah Breeden sagde videre, at banken ønsker at gå foran med et godt eksempel, da den sætter klimaspørgsmål i centrum for sin politik.

Bankens grønne direktør vil bruge bankens indflydelse til at tackle spørgsmål om klimaforandringer i den finansielle sektor.

Bank of England har fortalt, at den, hvor det er muligt, i større grad vil investere i grønne erhvervsobligationer.

Den har også løftet sløret for sin første stresstest for klimaforandringer, som skal undersøge modstandsdygtigheden hos Storbritanniens største banker og forsikringsselskaber mod den risiko, der er ved global opvarmning de kommende 30 år.

 

Relaterede artikler:

“Sværere for SAS at vende tilbage til overskud”

Lufthansa vil indskrænke Business Class

Coronavirus kan koste flyselskaber mere end SARS