Barca-stjerner står for sikkerhedsdemo

Qatar Airways bruger stjerner fra FC Barcelona til at få passagererne til at have mere opmærksomhed på sikkerhedsvideoen inden flyet letter.

Det er ofte kun de mest velopdragne passagerer – eller dem med størst flyskræk – der reelt følger med, når kabinepersonalet gennemfører den obligatoriske sikkerhedsbriefing – eller når kabinepersonalet afspiller en video med sikkerhedsbriefingen – mens flyet taxier ud til startbanen. Det kan de fleste flyrejsende formentlig skrive under på.

Qatar Airways bruger nu sit sponsorat af den spanske fodboldklub FC Barcelona til at få passagererne til i højere grad at rette deres opmærksomhed mod sikkerhedsbriefingerne. De lader nemlig Barcelona-stjerner som Messi, Suarez, Neymar, Pique, Rakitic og Mascherano – sammen med fans og flybesætning – stå for sikkerhedsbriefingerne.

Messi i midtergangen
Ikke forstået på den måde, at Messi står i midtergangen med iltmaske og redningsvest på flere af Qatar Airways’ flyvninger. Han optræder i stedet i de videoer, som vises på flyvningerne.

Ideen bag den fire minutter lange video er at kombinere humor med vigtig information og for at øge engagementet omkring flysikkerheden på flyselskabets afgange.