Ankommende passagerer i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Aalborg Lufthavn | PR)

Bedste august i Aalborg Lufthavn siden 2018

Med over 131.000 passagerer har Aalborg Lufthavn haft den bedste august siden 2018, mens antal indenrigsrejsende var det højeste siden 2011 i den nordjyske lufthavn.

Aalborg Lufthavn havde en rigtig travl august med masser af passagerer til blandt andet den tyrkiske solkyst, Kreta, Mallorca, København og Bornholm.

Lufthavnen har netop sendt passagertallene ud for den sidste sommermåned, og de viser, at den nordjyske lufthavn har haft den bedste august siden 2018. I alt 131.664 passagerer rejste til eller fra Aalborg Lufthavn i august i år, hvilket var en stigning på 4,2 procent i forhold til august 2019. Passagertallet for august 2018 lød på 140.561.

Særligt antallet af indenrigsrejsende vækker opsigt i tallene for august med i alt 76.221 passagerer, der rejste til eller fra København og Bornholm. Det højeste antal indenrigspassager i august siden 2011. Fremgangen i forhold til august 2019 var hele 26,5 procent.

Amsterdam-problemer gavnede indenrigstrafikken
Det store antal indenrigspassagerer fra Aalborg Lufthavn ser ud til fortsætte i resten af året, fortæller lufthavnen.

”Vi har i efterhånden mange måneder set indenrigstrafikken overstige 2019-niveauet betydeligt, og det gør sig også gældende for august. Det er resultatet af flere ting, herunder tre veletablerede flyselskaber på ruten til København, konkurrencedygtige billetpriser og en stor rejsefleksibilitet. Sidstnævnte har særligt stor betydning for erhvervslivet og fritidsrejsende, der rejser videre fra København til blandt andet oversøiske destinationer,” siger Niels Hemmingsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Lufthavnen har haft flere rejsende via København som følge af udfordringerne i Amsterdam Schiphol Airport, der har sat et kapacitetsloft på antal rejsende. Et reduceret antal KLM-afgange fra Aalborg til Amsterdam har betydet, at passagererne har fundet andre løsninger.

Antallet af charterrejsende fra Aalborg Lufthavn i august var 21.326, og det kan ikke helt måle sig med tallet for 2019, hvor 25.638 rejste af sted på charterfly fra lufthavnen.

Potentiale for flere ruter fra Aalborg
Aalborg Lufthavn afholdt i august den årlige konference for flyselskaber og rejsebureauer for at skabe flere rejsemuligheder fra Aalborg. Ved dette års konference var der den største tilslutning nogensinde, hvilket giver optimisme og grobund for store ambitioner hos lufthavnsdirektøren.

”At nå samme passagerniveau som i 2019 var længe en milepæl, men det skal mest ses som et resultat af at ville nå meget længere end det, fordi vi ved, at potentialet er større i Aalborg Lufthavn,” fortæller Niels Hemmingsen.

”I øjeblikket kan udbuddet af direkte udenrigs- og charterruter ikke måle sig med rejselysten og efterspørgslen, som vi blandt andet har set i løbet af sommeren. Det er fly- og rejseselskaberne også klar over, når vi som lufthavn taler med dem.”

Niels Hemmingsen forklarer, at Aalborg Development Forum på den baggrund er en vigtig begivenhed, der i sidste ende vil kunne resultere i nye og spændende rejsemål fra Aalborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Travl sommer i Aalborg Lufthavn

Største indenrigstrafik i Aalborg Lufthavn siden 2014

Skandinavisk premiereflyvning fra Aalborg Lufthavn