Behersket fremgang i jyske lufthavne

Det dårlige vejrlig i slutningen af november måned bragte vækstraterne i de jyske lufthavne tilbage til et niveau under 10 procent. Størst procentuelle fremgang stod Aalborg Lufthavn for tæt forfulgt af Aarhus Lufthavn og med Billund Lufthavn på tredjepladsen.

Det meste af året har de tre store jyske lufthavne kunnet præsentere tocifrede vækstrater. Det er især indenrigstrafikken, der har haft fremgang, men også udenrigsmarkedet har haft pæne tal.

Den sidste uge af november måned har været ramt af sne og frost, hvilket har betydet en række aflysninger, der har påvirket månedens passagertal. Særligt galt var det mandag den 29. november, hvor mange indenrigsafgange måtte aflyses p.g.a. de vejr- og trafikmæssige forhold i Københavns Lufthavn.

“Vi gør alt, hvad vi kan for at få flyene af sted til tiden, men desværre har flyselskaberne været nødsaget til at aflyse nogle afgange grundet vejrlig de sidste 10 dage, og det ses naturligvis også i vores samlede resultat for november 2010,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Men på trods af vintervejret kom de jyske lufthavne alligevelud med vækst i november måned sammenlignet med samme måned året før.

Størst var væksten i Aalborg Lufthavn med 8,8 procent primært drevet af en fremgang i indenrigstrafikken på næsten 10 procent. Aarhus Lufthavn havde en fremgang i indenrigstrafikken på 13,9 procent og en tilbagegang på udenrigsruterne på op imod 20 procent. Derfor sluttede den østjyske lufthavn med en nettovækst på 7,3 procent.

I Billund Lufthavn var den samlede vækst kun på 5,3 procent, men her var der til gengæld vækst i alle tre segmenter, henholdsvis indenrigs, udenrigs og charter. Størst procentuelle stigning repræsenterede indenrigstrafikken med 19,3 procent.

Mere end 100.000 udenrigspassagerer blev det til i november måned i Billund Lufthavn. Og den positive udvikling i udenrigsflytrafikken kan måske fortsætte i sommertrafikprogrammet, der træder i kraft i slutningen af marts måned. Icelandair har meddelt, at selskabet åbner en rute med tre ugentlige afgange fra Billund til Keflavik, hvorfra der ergode forbindelser til Nordamerika. Samtidig øger Lufthansa antallet af daglige afgange fra tre til fire mellem Billund og Frankfurt, og senest har Air France offentliggjort, at selskabet den 27 marts åbner en rute med tre daglige afgange fra Paris til Billund.

“Næste år bliver det dermed endnu lettere og billigere at rejse fra Vestdanmark til hele verden,“ skriver lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen i en kommentar til november måneds passagertal.

—-

Foto: Aarhus Lufthavn havde i november måned en fremgang i indenrigstrafikken på op imod 14 procent.