Air Service International A/S-hangar i Billund Lufthavn. Foto: Air Service International A/S

Bell etablerer vedligeholdelsescenter i Danmark

Den amerikanske helikopterproducent Bell Textron vil fremover være til stede med et vedligeholdelsescenter i Danmark. Faciliteterne vil blive tilgængelige i Billund Lufthavn.

Danske Bell-helikoptere vil fremover ikke have langt til nærmeste værksted.

Bell Textron har hidtil kun haft ét vedligeholdelsescenter, Authorized Maintenance Center (AMC), i Europa, og nu er selskabets andet center på vej. Den amerikanske luftfartøjsproducent oplyser i en pressemeddelelse, at det nye anlæg vil blive knyttet til Air Service International A/S i Billund Lufthavn.

Det nye vedligeholdelsescenter vil kunne sørge for vedligeholdelse af Bell-typerne 206A/B, 206L samt 505.

”Bell vil støtte Air Service International med at levere de nødvendige ressourcer til at hjælpe kunder og deres behov for helikoptervedligeholdelse. Air Service International vil levere lokal vedligeholdelse til kunder, og Bell vil fortsat hjælpe kunder med større behov for vedligeholdelse eller ved yderligere anmodninger fra Bells Prag-vedligeholdelsescenter,” siger Duncan Van De Velde, direktør for Bells afdelinger i Europa og Rusland.

Vil levere kvalitetsvedligeholdelse
Air Service International blev etableret i 1979 af Poul Jensen. Værkstedet er EASA Part 145-godkendt, og virksomheden tilbyder reparation, service og vedligeholdelse af helikoptere.

”Vi er glade for at være en del af Bells AMC-netværk. Air Service International ser frem til at levere kvalitets-helikoptervedligeholdelse og service til sine kunder,” siger Charlotte Reichstein, direktør i Air Service International A/S.

Bell Textron er glade for at øge antallet af vedligeholdelsescentre, så der fremover bliver mulighed for at yde endnu mere lokal hjælp. På den måde vil selskabets kunder kunne fortsætte driften fremadrettet.

Bell Textron yder hjælp til kunder inden for AMC-netværket i Rusland samt i blandt andet over 50 lande fordelt på Europa, Mellemøsten og Afrika. Bell Textron har hovedkontor i Fort Worth i den amerikanske delstat Texas og er et datterselskab til den amerikanske koncern Textron.

Bell producerer militære helikoptere i Texas-byerne Fort Worth og Amarillo, mens selskabet fremstiller kommercielle helikoptere i Mirabel i den canadiske provins Quebec.

 

Relaterede artikler:

Tag helikopteren til Newark-lufthavnen

Hærværk mod helikopterflyvepladser i Grønland

Fra helikopterfirma til direktørstilling i Air Greenland