Berlin Tegel Airport.

Berlin-lufthavne blandt verdens 10 dårligste

Begge Berlins to lufthavne er med på en top 10-liste over verdens dårligste lufthavne. Hvornår byens nye storlufthavn åbner er stadig uvist.

Mens lufthavnen i München kan bryste sig af år efter år at være blandt verdens bedste lufthavne, så kan to andre tyske lufthavne nu ”bryste” sig af at være blandt verdens absolut dårligste lufthavne.

Det er de to Berlin-lufthavne Schönefeld og Tegel, der er kommet med på den Top 10 over verdens værste lufthavne, som onlinerejseportalen eDreams har lavet ud fra mere end 90.000 kundebesvarelser.

Den tidligere DDR-lufthavn Schönefeld klarer sig ”bedst” ved at komme ind på en tredjeplads. Kun Casablancas Mohammed International Airport og New Yorks La Guardia Airport er ifølge eDreams’ kunder værre at rejse gennem.

Den anden Berlin-lufthavn Tegel, der lå i Vestberlin under Den Kolde Krig, bliver kåret som verdens ottende værste lufthavn.

Indviet for næsten fire år siden
At de to lufthavne, der er portene ind til Tysklands hovedstad, begge klarer sig så skidt, er ikke overraskende. Begge lufthavne skulle nemlig for længst være lukket og afløst af den nye storlufthavn Berlin Brandenburg, der er bygget syd for Schönefeld og som skulle være indviet for næsten fire år siden.

Store tekniske problemer med blandt andet lufthavnens tagkonstruktion og ventilationssystem har imidlertid udskudt åbningen igen og igen. På nuværende tidspunkt er det således stadig uvist hvornår lufthavnen forventes at åbne, men medio 2017 har været nævnt.

I mellemtiden vokser antallet af passagerer i de to gamle Berlin-lufthavne, som allerede for flere år siden havde nået deres maks. Især Tegel-lufthavnens beton-terminal kæmper med kapacitetsproblemer. Men også Schönefeld-lufthavnen er i forfald. Bystyret i Berlin har flere gange bevilget penge til renovering og forskønnelse af de to lufthavne. Men da man stadig har et håb om en dag at tage Brandenburg-lufthavnen i brug, så har der indtil videre kun været tale om lappeløsninger og kosmetiske ændringer.

CPH nummer syv
Foruden Casablanca-lufthavnen, New Yorks La Guardia-lufthavn og de to Berlin-lufthavne, så er lufthavnene Rom Fiumicino, Marrakesh, Rom Ciampino og Mexico City International Airport også på listen som verdens henholdsvis fjerde, femte, sjette og syvende værste lufthavn. London Stansted Airport og Budapest Ferihegy Airport er nummer ni og ti på listen.

Brugerne hos eDreams har også udpeget verdens bedste lufthavne. Her kommer Singapore Changi ind på en førsteplads, mens Oslo Gardermoen bliver nummer to og Københavns Lufthavn bliver nummer syv.

 

Læs også:

CPH fløjet bagud af Berlin-lufthavne

Uåbnet Berlin-lufthavn skal udvides

Bedrageri og leverandørkonkurs truer lufthavn

Gammel Berlin-lufthavn shines op