Ryanair-fly i Berlin-Schönefeld. (Foto: Berlin Airports)

Billlund-rute til Berlin starter før tiden

Den nye lavprisrute fra Billund til Berlin starter syv uger før tiden, men det bliver i første omgang kun med halvdelen af de planlagte fire ugentlige afgange.

Da airberlin i slutningen af januar meddelte, at man den 19. februar ville lukke selskabets rute mellem Billund og Berlin, var der pludselig ingen flyforbindelse mellem de to byer. Men få uger efter kom der en redningskrans fra Ryanair, der ville overtage ruten fra slutningen af oktober i år.

Dermed var der udsigt til otte måneder uden flyforbindelse mellem Billund og Berlin. Den ventetid bliver nu afkortet, idet Ryanair allerede den 8. september begynder at flyve på ruten.

“Vi er glade for at kunne konstatere en stor efterspørgsel på vores nye Billund-Berlin rute. Som et resultat af det, starter vi denne rute fra september, hvilket er næsten to måneder tidligere end planlagt,” siger Chris Lundshøj, der er ansvarlig for Ryanairs salg og markedsføring i Norden.

Der startes op med to ugentlige afgange på fredage og mandage, og når vintertrafikprogrammet skydes i gang den 29. oktober, vil Ryanair øge til fire ugentlige afgange på ruten. I vinteren flyves der på mandage, onsdage, fredage og søndage.

Tidtabellen fra den 8. september til den 28. oktober bliver relativt gunstig. Flyet afgår fra Berlin-Schönefeld kl. 07.55 med ankomst i Billund kl. 09.05. Herefter flyver det tilbage til Berlin kl. 09.30 og ankommer i den tyske lavprislufthavn kl. 10.40. Når vintertrafikprogrammet starter op flyver Ryanair kl. 10.20 ud af Berlin og kl. 11.55 fra Billund.

75.000 flysæder årligt
Med Ryanair på Berlin-ruten vil kapaciteten blive øget betragteligt. Airberlin har siden den 1. maj 2016 benyttet 76-sæders Bombardier Q400-fly på en daglig returflyvning, hvilket svarer til en årlig udbudt kapacitet på 54.720 flysæder. Det tyske flyselskab formåede dog kun at tiltrække 32. 210 passagerer på ruten i 2016.

Dermed er der udsigt til en fordobling af passagertallet, når Ryanair kommer ind. Det irske lavprisflyselskab vil fra den 29, oktober udbyde 75.600 sæder årligt, og baseret på de sædvanligvis høje belægningsprocenter vil det bringe omkring 60.000 passagerer til ruten.

Ryanair benytter de velkendte 189-sæders Boeing 737-800 fly på ruten mellem Billund og Berlin, og billetpriserne starter i september ved 209 kroner per vej for derefter senere på året at falde til 109 kroner for en enkeltbillet.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn får lavprisrute til Berlin

Officielt: Airberlin-rute lukker om 25 dage

Airberlin trækker sig fra Billund-rute

Airberlin øger med over 50 procent i Billund

Etihad Regional skal flyve Billund-Berlin