En CRJ900 fra Lufthansa City Line på første flyvning fra Billund til München. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen)

Billund atter forbundet med München

Lufthansa har mandag indviet den nye rute fra Billund til München, der to gange dagligt forbinder Vestdanmark med det store internationale hub i Sydtyskland.

Der har ikke været direkte flyforbindelse fra Billund til München siden sommeren 2017, hvor SUN-AIR lukkede ruten, der havde været betjent af Billund-selskabet siden marts 2012 efter konkursen i Cimber Sterling.

Mandag er fem års ventetid blevet afsluttet, da Lufthansa sendte det første fly afsted fra Billund Lufthavn med kurs mod München. Beslutningen om den nye rute blev truffet i midten af december sidste år og var derfor en særdeles velkommen julegave til den internationale vestdanske lufthavn, der er kommet særdeles stærkt tilbage efter coronapandemien.

I forvejen flyver Lufthansa op til fire gange dagligt mellem Billund og Frankfurt, og den nye rute til München vil styrke det tyske flyselskabs muligheder i det vestdanske marked.

“En udvidelse af Lufthansas tilstedeværelse i Billund Lufthavn skyldes det stærke marked, som Billund Lufthavn servicerer. München er både en stor erhvervsby, men en skøn kultur gør også byen til en attraktiv turistdestination for danskere. Og i Billund Lufthavns marked er der både mange erhvervsrejsende og ferierejsende. Men omvendt forventer vi også, at tyske turister flyver til hjertet af Danmark,” siger Patrick Poetzsch, der er chef for Lufthansa i Danmark.

Et nyt hub til Billund
Hos Billund Lufthavn er der store glæde over den nye rute. Ikke alene er der tilfredshed med at få en ny destination på rutekort, men ruten giver også adgang til det attraktive hub i den sydtyske lufthavn, der før coronapandemien var den niendestørste i Europa.

“München byder på det hele og er derfor attraktiv for både erhvervs- og ferierejsende. Så vi er utroligt glade for, at Lufthansa giver danskerne endnu en fantastisk rejsedestination. Men danskerne får også et nyt hub, der supplerer ruten til Frankfurt og dermed i høj grad åbner op for hele verden,” lyder det fra Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Der er to daglige afgange fra Billund kl. 06.40 og igen kl. 13.10, og de rammer ind i nogle af de store trafikbølger fra lufthavnen i München, hvormed der skabes forbindelser til mange destinationer i hele verden. Returflyvningerne fra den sydtyske lufthavn finder sted kl. 10.55 og kl. 21.45.

Ruten betjenes af 84-sæders CRJ900 fra Lufthansa City Line.

65.000 danskere med fly til München
Selvom mange danskere ofte tager bilen, når destinationen ligger i Tyskland, og tyskerne også gerne begiver sig ud på E45 for at køre mod Danmark, er der alligevel et stort potentiale for den lokale flytrafik.

Hvert år er der således 65.000 danskere, der flyver til München, og de får nu flere muligheder end tidligere, hvad enten det handler om oktoberfest, fodbold med FC Bayern München på Allianz Arena eller noget helt tredje.

“München er en vigtig rejsedestination for danskerne, så at der kommer en direkte rute med mere kapacitet, end vi tidligere har set, er positivt. München er en metropol med storbyoplevelser som kultur, sport og shopping samt store kulinariske oplevelser og bjerge som naboer, men det er også en stor erhvervsby. Så ruten er kærkomment og skal nok blive eftertragtet af danskerne,” forklarer Bo Schou Lauridsen, turistchef hos Tysk Turist Information i Danmark.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner rute fra Billund til München

Aarhus Airport mister prestigerute

Lufthansa vil ikke overtage München-rute