Billund-direktør modtager hæderspris

Billund Lufthavns direktør og den første dansker i rummet var modtagerne, da de danske flyvejournalister i dag uddelte Luftfartspokalen og Ellehammer Prisen.

Ved et stort arrangement i den gamle Vilhelm Lauritzen-terminal i Københavns Lufthavn fredag eftermiddag, modtog Billund Lufthavns direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, Luftfartspokalen af Danske Flyvejournalisters Klub.

Pokalen er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart, konstruktionen af danske fly, udviklingen af Flyvevåbnet eller landets største lufthavne.

Første prismodtager var kaptajn John Foltmann og i 2014 gik prisen til Morten Dambæk, direktør for Naviair. Kjeld Zacho Jørgensens forgænger i chefstolen i Billund Lufthavn, Jørgen Krab Jørgensen, modtog pokalen i 2008.

Første dansker i rummet
Flyvejournalisterne uddelte også Ellehammer Prisen, der tildeles en pilot, opfinder eller konstruktør, der har fortsat den danske opfinder Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling eller sikkerhed. I år gik prisen til den første dansker i rummet, astronauten Andreas Mogensen.

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse, som det formuleres i foreningens vedtægter. Klubben har omkring 60 aktive og passive medlemmer.

Andreas Mogensen og Kjeld Zacho Jørgensen. Foto: Frank Undall.