Boeing 737-800 fra Ryanair i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Billund får Budapest-rute tilbage

Billund Lufthavn får Ryanair-ruterne til Budapest og Málaga tilbage i det kommende vintertrafikprogram. Dermed udvides der fra en til tre vinterruter.

Da Ryanair i sommeren 2015 lukkede selskabets base i Billund Lufthavn, gjorde det irske lavprisflyselskab meget ud af at fortælle, om de rutemæssige konsekvenser, der blev resultatet efter en konflikt med LO og den danske fagbevægelse.

I først omgang betød det, at Ryanair øjeblikkeligt lukkede sommerruter til Korfu og Kreta, mens vintertrafikprogrammet 2015/16 blev skåret ned til kun at indeholde London-Stansted som destination.

Dermed har der periodevis været noget tomt i Billund Lufthavn i vintermånederne, hvor færre Ryanair-fly end tidligere har været synlige på platformen foran terminalbygningen.

Det ændrer sig dog i vinteren 2016/17, idet Ryanair i går kunne offentliggøre det nye trafikprogram. Der flyves to gange dagligt fra Billund til London-Stansted, mens der bliver to ugentlige forbindelser til henholdsvis Budapest og Málaga.

“Vi er glade for, at Ryanair udvikler sig positivt igen fra Billund Lufthavn. Denne vinter har været trist med kun afgange til London, men vi er glade for, at de kommer tilbage med både Budapest og Málaga,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Lukrative ruter
Om reduktionen af rutenettet i Billund har været en egentlig straffeaktion, eller om der i stedet har været tale om prioritering af kapaciteten i vintermånederne er dog svært at blive klog på.

Under alle omstændigheder er der ingen flyselskaber, der frivilligt opgiver lukrative ruter med et godt passagergrundlag. Ruten fra Billund til Málaga var den næststørste Ryanair-rute i Billund med 66.394 årlige passagerer i 2014, mens Budapest-ruten som fjerdestørste rute fra det irske lavprisflyselskab leverede 47.043 passagerer.

I denne vinter har der således ikke været direkte flyvninger fra Billund til Budapest, mens Primera Air har været alene om at betjene ruten til Málaga, indtil Ryanair pludselig dukkede op igen i begyndelsen af februar.

“Vi har erfaret, at Budapest-ruten har været meget savnet. Vi får mange henvendelser på de sociale medier om forslag til nye ruter, og her har Budapest været en af dem, der har været nævnt oftest,“ bekræfter Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Foto: Morten Lund Madsen