Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn (Foto: BLL)

Billund får hul igennem til Østeuropa

Et at de mørke pletter på Billund Lufthavns rutekort har hidtil været Østeuropa. Men onsdag den 16. maj åbner det irske lavprisflyselskab Ryanair en rute mellem Budapest og Billund med tre ugentlige afgange.

Selv om Billund Lufthavn har op imod 40 direkte udenrigsruter, er det de færreste, der har Østeuropa som destination.

Rent faktisk er ruten fra Billund til Riga iLetland den eneste rute til Østeuropa fra Jyllands største lufthavn.

Men det råder det irske lavprisflyselskab Ryanair bod på, når selskabet den 16. maj åbner en direkte rute fra Billund til Budapest. Der flyves tre gange ugentligt på onsdage, fredage og søndage med Boeing 737-800 fly med 189 sæder.

Fartplanen vender dog forkert med danske øjne, idet det er basefly fra Budapest, der skal anvendes. På onsdage og søndag flyves kl. 13.30 fra Budapest med ankomst i Billund kl. 15.10, hvorefter flyet returnerer kl. 15.35 med ankomst kl. 17.25 i Budapest. På fredage flyves kl. 07.30 fra Budapest, hvor ankomsten i Billund er berammet til kl. 09.20. Herefter flyves kl. 09.45 fra Billund med ankomst i den ungarske hovedstadslufthavn kl. 11.35.

Men etableringen af ruten skaber forståeligt nok glæde i Billund Lufthavn, selvom fartplanen først og fremmest imødeser markedet for city-breaks.

“Det er glædeligt, at vi nu får Budapest på rutekortet. Det er resultatet af flere års arbejde, og vi er overbevist om, at der er grundlag for ruteni både forretnings- og fritidsrejsemarkedet,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Allerede sidste forår var en Budapest-rute på vej til Billund Lufthavn, idet det nu konkursramte Malév havde planer om et etablere en rute i samarbejde med Sun-Air of Scandinavia.

Baggrunden var et stærkt behov i forretningsrejsemarkedet, idet flere store jyske virksomheder har mange rejsende til Ungarn, da selskaberne har produktionsfaciliteter i landet.

Kun lavpris til Budapest

Med Ryanair´s beslutning om at etablere sig på ruten mellem Billund og Budapest vil der fremover være ni ugentlige afgange mellem Danmark og den ungarske hovedstad.

Fra Københavns Lufthavnfordobler det norske lavprisflyselskab Norwegian fra den 3. maj antallet af ugentlige afgange fra tre til seks.

Det bliver således Ryanair og Norwegian, der fremover skal sikre flybetjeningen til Budapest, der således bliver en ren lavprisdestination.

For få år siden var det udelukkende SAS og Malév, derfløj fra København til den ungarske hovedstad.

Læs også:

Ny jysk flyrute stoppet i sidste øjeblik