Lisbon Humberto Delgado Airport. (Foto: Kiev.Victor | Shutterstock)

Billund får ny rute til Lissabon

Ryanair har valgt at indsætte mere kapacitet på basen i Lissabon, hvorfor selskabet til efteråret vil flyve til yderligere 16 destinationer, herunder Billund Lufthavn.

Da Ryanair i begyndelsen af maj annoncerede, at selskabet vender tilbage med to fly til den internationale vestdanske lufthavn, var der udsigt til 26 ruter i det kommende vintertrafikprogram.

Men det stopper ikke her, for Ryanair har torsdag annonceret en ny rute mellem Billund og Lissabon, der starter op den 1. november.

Ruten skal flyves af Ryanair DAC på mandage og fredage, hvorfor ruten er perfekt for en forlænget storbyweekend. Flyet afgår kl. 16.00 fra Lisbon Humberto Delgada Airport og ankommer til Billund kl. 20.30 efter tre og en halv times flyvning. Herefter vender flyet på 25 minutter, inden det kl. 20.55 returnerer til den portugisiske lufthavn, hvor ankomsten bliver kl. 23.25 lokal tid.

Den nye Billund-rute er en del af en større Ryanair-offensiv med i alt 16 nye ruter fra Lissabon. De øvrige 15 ruter går til Agadir, Alghero, Alicante, Brest, Birmingham, Bournemouth, Fez, Karlsruhe/Baden-Baden, Lanzarote, Marrakesh, Oujda, Perpignan, Tenerife, Tours Loire Valley og Wroclaw.

Tre selskaber fra København til Lissabon
Ruten til Lissabon bliver den eneste fra det vestdanske marked, hvor mange rejsende hidtil har benyttet indirekte forbindelser med eksempelvis Air France, KLM eller Lufthansa, når destinationen var den portugisiske hovedstad.

Fra Københavns Lufthavn er udbuddet dog noget større, idet både Norwegian, SAS og TAP Portugal flyver direkte til Lissabon. I vinterhalvåret er det dog kun TAP Portugal, der fastholder betjeningen.

28 ruter fra Billund
I det kommende vintertrafikprogram vil Ryanair indtil videre tilbyde 28 ruter fra Billund Lufthavn.

Det er ruter til Alicante, Barcelona, Bologna, Bruxelles-Charleroi, Budapest, Dublin, Edinburgh, Gdansk, Gøteborg, Krakow, Lissabon, London-Stansted, Málaga, Malta, Manchester, Milano-Bergamo, München-Memmingen, Poznan, Prag, Poznan, Rom-Ciampino, Sevilla, Sibiu, Tallinn, Venedig-Treviso, Vilnius, Wien og Wroclaw.

Hovedparten af ruterne opereres af Ryanair-koncernselskabet Malta Air, mens enkelte ruter opereres af Ryanair DAC og det polske søsterselskab Buzz.

 

Relaterede artikler:

Ryanair genåbner base i Billund Lufthavn

Ny Ryanair-rute fra Billund til Bologna

Ny Ryanair-base sikrer Venedig-rute fra Billund