Ryanair Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Jonas Kunzendorf)

Billund får igen rute til Edinburgh

Fra næste forår vil Ryanair flyve to gange om ugen mellem Billund og Edinburgh. Dermed er selskabet oppe på 15 ruter fra Billund Lufthavn.

Ryanair har annonceret sin 15. rute fra Billund Lufthavn i sommersæsonen 2019. Den nye destination er Edinburgh, der er næststørste by og hovedstaden i Skotland.

Ruten starter op den 4. april og flyves hver torsdag og søndag kl. 15.10 lokal tid fra Edinburgh Airport med ankomst i Billund Lufthavn kl. 17.45. Returflyvningen fra Billund til Edinburgh finder sted kl. 18.15 med ankomst i den skotske hovedstadslufthavn kl. 18.50. Der flyves med de velkendte Boeing 737-800, der har plads til 189 passagerer.

Ryanair lægger ud med introduktionspriser fra 477 kroner for en returbillet. Herudover kommer tillæg for betalingskort, sædevalg og bagage.

“I Billund Lufthavn har vi arbejdet længe på at få en direkte rute til Skotland, og derfor er vi rigtig glade for meddelelsen i dag. Der er et meget stort potentiale for trafik begge veje på ruten mellem Billund og Edinburgh. Omkring 35.000 vestdanskere besøger årligt Skotland, og vi ved, at ruten efterspørges af mange rejsebureauer der laver rundrejser i Skotland. Samtidig er jeg helt sikker på at hoteller og attraktioner i hele Vestdanmark vil komme til at høre en hel del mere skotsk dialekt den kommende sommer,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Ryanair har tidligere fløjet mellem Billund og Edinburgh fra 2008 til 2014.

15 Ryanair-ruter fra Billund
I dag er der mange flyforbindelser mellem København og Edinburgh, hvor tre selskaber er inde på ruten. Ryanair flyver i vinterhalvåret fire gange om ugen, og fra sommertrafikprogrammet start den 31. marts går det irske lavprisflyselskab op på fem ugentlige afgange.

EasyJet og Norwegian er også at finde på ruten. Førstenævnte planlægger fire ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet, mens Norwegian har lagt fem ugentlige rotationer ind.

Med ruten til Edinburgh vil Ryanair sætte to nye destinationer på landkortet fra Billund næste sommer. Tidligere er der også annonceret en ny rute til Prag.

Dermed kommer Ryanair op på 15 ruter fra den internationale vestdanske lufthavn. Disse er Athen, Milano-Bergamo, Pisa, Rom-Ciampino, Malta, Poznan, Alicante, Barcelona-Girona, Málaga, Palma de Mallorca, Edinburgh, London-Stansted, Prag, Berlin-Schönefeld og Budapest.

 

Relaterede artikler:

Nye Prag-ruter fra både København og Billund

SAS lukker Edinburgh-rute fra København