Antonov An-124 i Billund Lufthavn. (Foto: BLL | PR)

Billund Lufthavn er Danmarks luftbro for selvtest

(SPONSORERET INDHOLD) I 2020 blev forsyningskæden for værnemidler til Danmark holdt åben via Billund Lufthavn, i 2021 blev fragtrekorden i lufthavnen slået grundet stor fremgang i dansk eksport. I 2022 cementerer Billund Lufthavn sig endnu engang som samfundskritisk infrastruktur og luftfragtcentrum i Danmark.

Billund Lufthavn har positioneret sig som Danmarks luftfragtcentrum, der bliver valgt til af speditører og luftfragtselskaber. I 2020 blev lufthavnen valgt til for importen af værnemidler. Nedgangen i 2020 blev vendt til vækst i 2021 fra det fremadbuldrende danske eksportmarked og satte rekorder for luftfragten i Billund.

Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, forventer, at væksten fortsætter, og peger på, at Billund Lufthavn igen bliver valgt til for at holde forsyningskæden for selvtest åben.

– Billund Lufthavn er samfundskritisk infrastruktur, og det blev i den grad slået fast i 2020, hvor luftbroen med værnemidler gik via os. Det momentum var med til at kaste et lys på 2021, hvor værnemidlerne dog blev byttet ud med den fragt, der virkelig gavner dansk økonomi. Nemlig eksporten af dansk industrigods, fastslår Jan Hessellund og fortsætter:

– Nu tegner der sig et billede af, at vi igen bliver valgt til som luftbro. Denne gang for selvtest. Når dansk eksport er i fremgang, og der er udsigt til store mængder import af selvtest, så starter året på fragtsiden helt fænomenalt for luftfragten i Billund Lufthavn.

SPEDMAN GLOBAL LOGISTICS vælger Billund Lufthavn: Det eneste rigtige valg

Samarbejdet mellem Billund Lufthavn, speditører og andre transportører er godt, og lufthavnen bliver igen valgt til pga. stærke kompetencer og høj fleksibilitet i deres måde at håndtere luftfragt på.

SPEDMAN GLOBAL LOGISTICS er speditørvirksomheden, der sammen med JAG UFS Intl Limited. er ansvarlig for fragten af 35 millioner selvtest, som er den afsluttende del på regeringens indkøb af 65 millioner test. Og for Martin Bødker Andersen, Deputy Managing Director hos SPEDMAN GLOBAL LOGISTICS var Billund Lufthavn den eneste rigtige lufthavn at vælge for de kommende 14 charter flyvninger.

– Vi er stolte af at være den speditørvirksomhed, der er ansvarlig for skulle fragte 35 millioner test til Danmark fra Kina, og vi skulle vælge den bedste løsning for at få dem hertil. Her faldt valget på Billund Lufthavn. Vi har mødt stor fleksibilitet, hvor medarbejderne i lufthavnen har hjertet med i opgaven og er hurtige og effektive til at få løst opgaven på vores præmisser. Flyene bliver hurtigt tømt, læsset på lastbiler og er hurtigt ude på landevejene til slutdestinationerne. Det er høj klasse, og det ses ikke mange steder, fortæller Martin Bødker Andersen.

Flyspotterfestival: Spændende flytrafik over flere dage

Fra den 13. januar til den 31. januar vil der være usædvanlig stor aktivitet i fragtafdelingen i Billund Lufthavn med håndtering af store fragtfly. I 2020 gav det genlyd, at det store fragtfly Antonov 124 landede i Billund Lufthavn, og selvom den har gjort det nogle gange efter, er de næste to uger ekstra interessante: Her kan ANTONOV 124 ses lande og lette 6 gange, og indimellem får lufthavnen besøg af otte jumbojet Boeing 747-400F også med selvtest.

– Antonov 124 og Boeing 747-400F har det med at tiltrække mange flyspottere, og nu lander og letter de ret intensivt de næste par uger. Og når de er her på samme tid, forventer vi også et stort antal besøgende på vores spotterpladser, afslutter Jan Hessellund.

 

Udarbejdet af Travelmedia Nordics salgsafdeling i samarbejde med Billund Lufthavn. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.