Airbus A320 fra Wizz Air i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Billund Lufthavn fastholder god passagerudvikling

I august rejste 208.277 passagerer gennem Billund Lufthavn, og det svarer til 53 procent af 2019-niveauet. Dermed fastholder den vestdanske lufthavn samme relative udvikling som i juli.

I juli måned hentede Billund Lufthavn 53 procent af passagererne tilbage i forhold til samme måned 2019, og den udvikling fortsatte i august, idet 208.277 passagerer rejste til og fra Danmarks næststørste lufthavn. Det svarer til 53,4 procent af de 389.985 rejsende, der blev registreret i terminalen i august 2019.

Det har skabt fornyet optimisme i den vestdanske lufthavn, der efter det lange fravær af SAS-ruten til København indtil videre kan kalde sig en rendyrket international lufthavn, hvis man ser bort fra sæsonruten til Bornholm.

“Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser. Det har været en kamp under corona at tilpasse vagtplaner til aktiviteten, fordi den har været så uforudsigelig. Men nu begynder vi at få et overblik, og det bakker vores prognoser også op om – som heldigvis ser lyse ud.

Ferieaktiviteten har strukket sig godt ind i august, så nu bliver det spændende at se, hvordan de erhvervsrejsende kommer til at rejse. Men også her har vi gode forventninger, hvor SAS eksempelvis har genåbnet til Stockholm og snart Oslo. Derudover indsætter KLM større fly og flere afgange samtidig med, at efterspørgslen stiger,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Nye Wizz Air-ruter
Udover den stabile passagerudvikling, så kan Billund Lufthavn også glæde sig over, at der i august er blevet præsenteret fire nye ruter til opstart i løbet af det kommende vintertrafikprogram.

Det er ruter til Tirana i Albanien, Sarajevo i Bosnien-Hercegovina, Beograd i Serbien samt en rute til Skopje i Nordmakedonien. Dermed kommer selskabet op på 16 ruter fra Billund i det kommende vintertrafikprogram.

“Wizz Air spiller en stor rolle i at åbne op for det central- og østeuropæiske marked og er med til at skabe en central korridor for vigtig arbejdskraft i Danmark. Derudover har det stor betydning for de herboende østeuropæere, der kan besøge og få besøg af venner og familie samtidig med, at Østeuropa er et yderst populært rejsemål for danskerne. Så Wizz Air åbner bestemt op for både erhvervslivet og turismen,” fastslår Jan Hessellund.

Dreamliner-charter til Thailand
Billund har også flere nyheder på chartermarkedet. Således vil TUI benytte en 345-sæder Boeing 787-9 Dreamliner på en ekstraafgang til Gran Canaria i forbindelse med efterårsferien, og samtidig har rejsearrangøren åbnet for salget til tre Dreamliner-afgange til Thailand i begyndelsen af det nye år.

 

Relaterede artikler:

TUI med Dreamliner fra Billund til Gran Canaria

Første rute fra Vestdanmark til Nordmakedonien

Flere i flyene i Billund end i sommeren 2019