Boeing 787-9 Dreamliner fra TUI Airways. (Foto: Anna Zvereva | CC 2.0)

TUI med Dreamliner fra Billund til Gran Canaria

Billund Lufthavn får et sjældent besøg af en Boeing 787 Dreamliner, når rejsearrangøren TUI vil benytte det 345-sæder store fly til Gran Canaria.

I løbet af vinteren gennemførte en Boeing 787-8 Dreamliner fra TUI fly Belgium flyvninger fra Billund Lufthavn til Santo Domingo i Den Dominikanske Republik. Det var en del af en større airlift for speditøren Blue Water Shipping.

I oktober vender en af TUI-koncernens 19 Dreamlinere tilbage til Billund Lufthavn, og denne gang skal der passagerer ombord. Lørdag den 16. oktober kl. 08.00 letter en Boeing 787-9 Dreamliner fra den internationale vestdanske lufthavn med kurs mod Gran Canaria Airport i Las Palmas.

Det er britiske TUI Airways, der stiller det 345-sæder store fly til rådighed på flyvningen. Det sker som følge af fortsat høj efterspørgsel på rejser i efterårsferien. Normalt flyver TUI med Boeing 737-800 på de to ugentlige afgange på torsdage og søndage mellem Billund og Las Palmas, så der er tale om en ekstra afgang med udrejse den 16. oktober og returflyvning den 23. oktober.

Store fly i høj kurs til travle feriedestinationer
Det er ikke alene fra Billund Lufthavn, at det store langdistancefly fra TUI kommer på arbejde. Fra Københavns Lufthavn tilbydes Boeing 787 Dreamlineren også på to afgange til Cypern samt en afgang til Tenerife i forbindelse med efterårsferien.

Normalt benytter TUI kun Dreamlineren til oversøiske destinationer som eksempelvis Thailand og Mexico, men flyselskabet har i lighed med andre operatører valgt at benytte langdistancefly inden for Europa som følge af stor efterspørgsel. Eksempelvis har TUI i denne sommer brugt Dreamlinerne fra britiske lufthavne til destinationer i Spanien, Tyrkiet og Grækenland.

Tyske Lufthansa indsatte i juli på enkelte afgange store fly for at imødekomme en massiv efterspørgsel på rejser til Mallorca. Således fløj en 364-sæders Boeing 747-8 fra Frankfurt til Palma de Mallorca, mens kunderne i det sydtyske marked måtte “nøjes” med en Airbus A350-900 med plads til 293 passagerer fra München til den populære ferieø.

 

Relaterede artikler:

Med Boeing 747-jumbojet til Mallorca

SAS indsætter A330-langdistancefly til London

Vil benytte langdistancefly til Grækenland og Spanien