Trappetårnet i Billund Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Billund Lufthavn gik tilbage for fjerde måned i træk

I februar blev Billund Lufthavn igen benyttet af færre rejsende, end tilfældet var i samme måned for et år siden. Det skyldes blandt andet, at der blev reduceret på lavprisruter, lyder det.

Til trods for at der i år var en dag mere i februar som følge af skudår, var det ikke tilstrækkelig til, at landets næststørste lufthavn kunne undgå at notere en nedgang i det samlede antal februar-rejsende, når man sammenligner med samme måned for et år siden.

I år gik der samlet set 202.914 flypassagerer gennem Billund Lufthavn i årets anden måned. Antallet repræsenterer et fald på 2,6 procent i forhold til samme måned for et år siden, da der i februar 2023 var 208.393 passagerer.

Det aktuelle tal er desuden en smule bagefter 2019-niveauet, da den vestdanske lufthavn dengang landede et passagertal på 216.332 i februar. Der er altså tale om en tilbagegang på 6,2 procent fra den tilsvarende måned i det seneste normale år, inden COVID-19-pandemien brød ud.

Det er samlet fjerde måned i træk med passagertilbagegang i den internationale vestdanske lufthavn.

Kunne ikke veje op
Billund Lufthavn oplyser, at 202.638 af det samlede antal passagerer tilskrives den kommercielle trafik. 100.533 af disse rejste til lufthavnen, mens 100.223 fløj fra Billund. De resterende 1.882 var transferpassagerer.

Ifølge lufthavnens administrerende direktør Jan Hessellund har BLL i februar haft gavn af, at lufthavnen benyttes af forretningsrejsende, selvom det ikke har været tilstrækkeligt til, at man undgik en tilbagegang i trafiktallene.

”Netværksselskaberne, der forbinder Billund Lufthavn med hele verden, har oplevet en fremgang på 13 procent i forhold til februar sidste år. Det skyldes blandt andet erhvervsrejserne, der i februar nåede indeks 109.”

”Til gengæld har lavprisselskaberne reduceret sædeudbuddet vinterperioden, så vi havde forudset et mindre fald. Selvom februar har en dag mere end sidste år, har det ikke kunne veje op for reduktionen af lavprisruterne.”

Håndterede mere fragt
I alt blev der foretaget 2.625 starter og landinger i lufthavnen i den forgangne måned, hvilket svarer til et fald på 11,6 procent i forhold til de 2.968 flybevægelser, som blev registreret i februar sidste år. Sammenlignet med 2019 er antallet faldet med 26 procent fra 3.549.

Mængden af luftfragt, der blev håndteret i lufthavnen, steg ligeledes sammenlignet med tallet for februar 2023. Sidste år beløb det sig til 4.873 ton, men i år skete der en stigning på 40,5 procent således, at man endte på 6.847 ton.

”Lufthavnen er ved at cementere sig som det foretrukne valg blandt speditører og cargo airlines, og vi ser ind i et spændende forår, hvor luftfragten kommer til at udvikle sig positivt,” udtaler Jan Hessellund afslutningsvis.


Relaterede artikler:

Op imod 10 procent passagertilbagegang i Billund

Tæt på fire millioner passagerer i Billund Lufthavn

Største passagertal i Billunds 59-årige historie