Billund slår Hamburg i prissammenligning

Billund Lufthavn og Hamburg Airport konkurrerer i nogle situationer om de syddanske flyrejsende. Billund vinder ved prissammenligning.

Det har været en kendt sag i mange år, at mange danskere har taget turen ad motorvejen til Hamburg for at rejse billigt på ferie eller forretningsrejse. Sidste år var der i alt 90.000 danskere, der rejste ud af Hamburg Airport.

Det har også været en generel opfattelse, at det altid eller som oftest er billigere at rejse ud af Hamburg. En sammenligning af flypriserne på de vigtigste direkte ruter fra de to lufthavne, viser at Billund rent faktisk i de fleste tilfælde er billigere end den tyske konkurrent.

Man kan således risikere at “gå over åen efter vand“, når man i sin bil krydser Kongeåen på Autobahn A7 på vej mod Hamburg.

Ved en sammenligning mellem de to lufthavne viser det sig, at der findes tilsammeni alt 16 destinationer, som begge lufthavne udbyder direkte ruter til. Hvis man udvælger de ti største af disse, får man følgende fordeling.


Pris i dkr fra Pris i dkr fra
Destination Selskab Billund Selskab Hamburg
Alicante Ryanair 971 Air Berlin 1.504
Amsterdam KLM 1.654 KLM 553
Barcelona Ryanair 682 Air Berlin 997
Birmingham Ryanair 196 Flybe 1.291
Dublin Ryanair 628 Aer Lingus 1.452
London Ryanair 253 easyJet 482
Málaga Cimber Sterling 1.901 Air Berlin 1.534
Oslo Cimber Sterling 698 Lufthansa 714
Rom Cimber Sterling 1.474 Air Berlin 1.146
Stockholm Cimber Sterling 1.885 Lufthansa 1.138

Alle priser er med ud- og hjemrejse på hverdage i uge 36 og inklusiv alle skatter og afgifter.

Priserne er fundet på søgemaskinerne travelmarket.dk og momondo.com.

Oversigten viser, at Billund Lufthavn er billigst på seks ud af ti destinationer, men i fire tilfælde er den nordtyske lufthavn billigst. Billund Lufthavn bliver slået på destinationerne Amsterdam, Málaga, Rom og Stockholm.

Det er Cimber Sterling og Ryanair, der dominerer på de største destinationer fra Billund, mens det i Hamburg er lavprisflyselskabet Air Berlin og SAS-partneren Lufthansa, der står for hovedparten af de største ruter.

Hvis man sammenligner parkeringspriserne vil man opdage, at disse ligger meget tæt op ad hinanden. Parkering koster i Billund 75 kr. pr. døgn, dog 120 kr. pr. døgn i P-hus. I Hamburg Airport er billigste parkering også 75 kr. pr. døgn, men henholdsvis 90 kr. i P9 og 140 kr. pr. døgn i P1 og P2. Begge lufthavne har specialtilbud, hvor der ydes rabat i forhold til længden af parkeringsperioden.

Billund Lufthavn har tidligere haft ry for at udbyde dyrere flyrejser end konkurrenten i Hamburg. Men et ændret operatør-mix indenfor det seneste års tid harvendt op og ned påsituationen, således at Billund i dag kan tage kampen op med Hamburg og dermed spare de rejsende for mange kilometer i bil på det syddanske og nordtyske motorvejsnet.

I denne sommer udvider Hamburg Airport parkeringsarealet med ekstra 1.500 parkeringspladser, men anbefaler rejsende at ankomme mindst 30 minutter før planlagt, da der kan forventes kø og lange gåafstande. Hamburg Airport har ansat dansktalende personale for at hjælpe de danskere, der har fundet vej til en rejse fra den nordtyske lufthavn.