Bmi regional fortsætter skandinavisk indtog

Det britiske flyselskab bmi regional har fået smag for ruter fra svenske provinsbyer til tyske storbyer. Inden længe åbner selskabet sin anden rute fra Sverige til Tyskland samt en svensk indenrigsrute.

Rejsende fra mange sydsvenske byer er ofte nødt til at flyve ”baglæns” til Stockholm Arlanda, hvis de vil ned i Europa. Byerne har nemlig ikke ruter til Københavns Lufthavn, som ellers ville være et naturligt sted at skifte fly. Behovet for at komme sydpå er der, og derfor åbner ikke-skandinaviske flyselskaber i stigende grad direkte ruter fra de sydsvenske provinsbyer til europæiske storbyer.

Seneste skud på stammen er en ny rute fra Kalmar på Sverige østkyst til Berlin og en indenrigsrute til Gøteborg på Sveriges vestkyst. Det er det britiske regionalflyselskab bmi regional, der fra 1. september åbner ruterne. Alle hverdage samt søndag flyves til Berlin og på hverdage til Gøteborg.

Flytte østpå
Ruteannonceringen kommer kun få uger efter at bmi regional den 26. maj åbnede en lignende rute fra Karlstad til Frankfurt. Og den 4. maj begyndte Estonian Air at flyve fra Växjö til Amsterdam i samarbejde med KLM.

De to nye ruter skal flyves med et Embraer 145-jetfly med plads til 49 passagerer. På hverdage går flyet fra Gøteborg til Kalmar og videre til Berlin. Her vender det næsen hjemad mod Kalmar og videre mod Gøteborg. En rundtur, der kan gøres på knap seks timer.

I januar åbnede bmi regional en række norske indenrigsruter fra Stavanger og en udenrigsrute fra oliebyen til Gøteborg. Indenrigsruterne har haft begrænset succes og meget tyder på, at bmi regionals fokus nu er ved at flytte østpå fra Norge til Sverige.

Kalmar har i dag flyforbindelse til Stockholm Arlanda og Stockholm Bromma. Den første rute opereres for SAS af danske Jet Time med ATR72-600 fly. Bromma-ruten betjenes af Braathens Regional for det virtuelle flyselskab Kalmarflyg, der er et af syv selskaber under brandet Sverigeflyg.