Eksempel på interiøret i et BBJ MAX-fly. Foto: Boeing

Boeing leverer første MAX business jet

Den første business-versionen af Boeing 737 MAX-flyet – BBJ MAX – er leveret fra Boeing. Flyet laves i tre forskellige versioner.

Den amerikanske flyproducent Boeing har leveret den første business jet i MAX-versionen – BBJ MAX – til en unavngiven kunde. BBJ MAX er bygget på samme platform som Boeing 737 MAX passagerflyet.

“Vi er glade for at begynde at levere en mere langtrækkende og duelig version af verdens mest populære business jetfly. Der har været stor markedsinteresse og forventning til BBJ MAX,” siger Greg Laxton, chef for Boeing Business Jets.

Ordrer på 20 fly
Boeing Business Jets har indtil videre fået ordrer på 20 BBJ MAX-fly. Senest meddelte det Singapore-baserede selskab Seacons Trading i juli i forbindelse med Farnborough International Airshow i England, at det vil købe en BBJ MAX 7.

I forbindelse med offentliggørelsen af den første levering af flytypen præsenterede Boeing Business Jets også et nyt interiørkoncept, Genesis, som flydesignfirmaet SkyStyle står bag.

Boeing producerer BBJ MAX-flyet i tre forskellige versioner – MAX 7, MAX 8 og MAX 9. MAX 7 er det mindste af de tre, og den har et kabineareal på 82 kvadratmeter, mens kabinen i MAX 8 er på 95 kvadratmeter og kabinen i MAX 9 på 104 kvadratmeter.

BBJ MAX har ifølge Boeing mere end tre gange så stort et kabineinteriør som de fleste konkurrerende selskaber, og flyet er i stand til at flyve 7.000 nautiske mil – svarende til næsten 13.000 kilometer.

Den polske regering blandt kunderne
Boeing Business Jets produktlinje omfatter foruden BBJ MAX-familien også business-versioner af Boeing 787 Dreamliner, 777 og 747-8.

Siden lanceringen af Boeings virksomhed for business jetfly i 1996 har Boeing Business Jets leveret i alt 234 jetfly. Blandt kunderne er den polske regering, som i 2017 bestilte to BBJ 2-fly og et 737-800-fly. De tre fly skal anvendes af den polske præsident og topembedsmænd.

BBJ 2 er en højtydende version af de kommercielle Boeing 737-800-fly, og BBJ 2 er eksempelvis i stand til at flyve nonstop fra Warszawa til New York med 30 passagerer om bord.

Relaterede artikler:

Flyv næsten privat med JetBlue

Private lejer store jetfly på nettet

Lie-flat sæder på Boeing 737 MAX 8