Book din rejse 49 dage før afrejse

En undersøgelse fra rejsesøgemaskinen momondo viser, at det er billigst at booke sin flybillet 49 dage før afrejse.

Danskerne er blandt de folkefærd i Europa der rejser allermest, og der er derfor væsentlige penge at spare ved at søge efter billige flybilletter. Det er dog vidt forskelligt, hvornår danskerne vælger at booke deres flybilletter. Ifølge en undersøgelse foretaget af analysefirmaet Research Now for rejsesøgemaskinen momondo vælger 35 procent af danskerne typisk at booke deres flyrejser 2-3 måneder før afrejse, hvorimod 17 procent er endnu hurtigere ude og booker deres rejser hele 4-6 måneder i forvejen.

Vil man have de billigste flybilletter, skal man dog vente lidt. Momondos søgedata viser nemlig, at flybilletterne typisk er billigst 49 dage før afrejse, hvorefter prisen vil stige.

”De 49 dage skal ses som en god tommelfingerregel. Vi har undersøgt millioner af rejser ud af København til de mest populære destinationer og er kommet frem til, at det gennemsnitligt er billigst at bestille sine billetter 49 dage før afrejse,” fortæller pressechef for momondo, Julie Pedersen til CHECK-IN.dk.

Som rejsende skal man dog stadigvæk tage sine forholdsregler. Der kan nemlig være stor forskel på billetudviklingen på de forskellige ruter, og det er derfor vigtigt at tage udgangspunkt i de enkelte ruter, når man søger efter billige billetter.

”Der er for eksempel forskel på København-Bangkok og København-London. Ruten til Bangkok er i høj grad påvirket af feriegæster og vil derfor være dyrest omkring 30 dage før afrejse, hvorimod ruten til London mere benyttes af business-rejsende, og på grund af den høje konkurrence blandt lavprisselskaberne typisk først vil stige, jo tættere man kommer på afrejse”, siger Julie Pedersen.

Billigst midt på ugen
Flypriserne afhænger i høj grad af udbuddet og efterspørgslen på den enkelte rejse, og der kan derfor være mange udefrakommende faktorer, der kan påvirke priserne på forskellige tidspunkter. Julie Pedersen fortæller dog, at det oftest er billigst at rejse om tirsdagen og onsdagen, da der er færrest der rejser midt på ugen. Af samme grund er billetterne også dyrere i weekenden, hvor flere ønsker at rejse.

Leder man efter den billigste flybillet, anbefaler momondo derfor som hovedregel, at man rejser midt på ugen og gerne meget tidligt eller meget sent på dagen, da efterspørgslen her er mindre. Tirsdag er i de fleste tilfælde den billigste rejsedag, hvor man i nogle tilfælde kan være heldig at spare helt op til 37 procent sammenlignet med, hvis man tager afsted i weekenden.

Rejsesøgemaskinen momondo blev lanceret i 2006 og finder og sammenligner priser på fly, hotel og rejser fra over 700 websites.