Bravo Tours sætter Tunesien på standby

Bravo Tours hjembragte natten mellem lørdag og søndag i alt 186 gæster fra Enfidha i det nordøstlige Tunesien direkte med fly til Billund Lufthavn. Baggrunden er den seneste optrapning af den indenrigspolitiske siutation, hvor Udenrigsministeret fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tunesien. Bravo Tours har sat destinationen på standby.

Natten mellem den 15. og 16. januar landede Primera Air PF479 i Billund Lufthavnefter mere end 3 og en halv times flyvning fra Enfidha Airport i det nordøstlige Tunesien.

Ombord var 186 golf-turister fra Bravo Tours, der valgte at tage hjem før tiden, idet situationen på feriestedet i Tunesienudviklede sig ganske dramatisk. Det indførte udgangsforbud betyød, at allerede fra kl. 17.00 til kl. 07.00 næste morgenvargæsterne tvungettil at blive på hotellerne. Det var heller ikke et kønt syn for gæsterneat bevæge sig rundt i gadebilledet, hvor adskille knuste butiksruder vidnede om, at den folkelige oprørsbevægelse havde sat hårdtmod hårdt.

Udenrigsministeriet valgte allerede fredag at meddele, at man frarådede alle ikke-nødvendige rejser til Tunesien. Det må således også indebære, at man som rejsearrangør tager stilling til nødvendigheden af opholdet for de gæster, der allerede er i landet.For Bravo Tours var beslutningen angiveligt ikke vanskelig.

Bravo Tours’ næste afrejse til Tunesien er mandag, den 31. januar. Her har selskabet meddelt, at hvis der ikke er ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejleding mandag, den 17. januar kl. 14.00, kan de gæster, der har købt rejse til Tunesien med afrejse den 31. januar kontakteBravo Toursfor, omkostningsfrit, at ombooke rejsen til en anden destination, alternativt annullere. For rejser med senere afrejsedato gælder almindelige afbestillingsregler.Dermed har Bravo Tours valgt at sætte destinationen Tunesien på standby.

“Sålænge Udenrigsministeriet fortsat fraråder ikke-nødvendige rejser, annullerer vi.Det erogså tænkeligt, at vi aflyser ekstra afgange, selv om det gives grønt lys,“ siger informationschef Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours til CHECK-IN.dk.

Stabilitet før rejser genoptages

Bent Bernardi Sørensen vil heller ikke give et bud på, hvornår rejserne til Tunesien kan genoptages i fuldt omfang. “Så længe situationen er anspændt og politisk ustabil, vil vi ikke kalkulere på mulighederne.“

Bravo Tours har i vintersæsonen 2010/11 gæster i Sousse, Skanes og Port el Kantaoui samt fra februar måned på øen Djerba. Det er endnu for tidligt at sige, hvordan den nuværende situation vil påvirke rejserne til Tunesien i sommersæsonen.Bravo Tours er da også lige nu usikker på, i hvilket omfang urolighederne kan medføre nedgang i antallet af gæster i den kommende sommer.

“Det afhænger af den grad af stabilitet, der kan dokumenteres, når de værste uroligheder er ovre,“ siger informationschef Bent Bernardi Sørensen, der samtidig understreger, at det er et hårdt anslag for de ansatte i Tunesiens turistindustri.

Udover anbefalingen om at være tilbageholdende med ikke-nødvendige rejser, anbefaler Udenrigsministeriet ögså,at rejsende bør udvise stor forsigtighed og undgå demonstrationer og andre steder, hvor større menneskemængder samles,ligesom man bør følge de lokale myndigheders anvisninger.

Samtidig er derrisiko for terrorangreb mod vestlige mål i Tunesien samt en særlig risiko for danske statsborgere, som følge afmilitante ekstremistiske gruppers skærpede fokus på Danmark. Det vil sige en reel risiko for, at terrorangreb og bortførelser kan blive rettet direkte mod danskere i Tuensien. Det gælder specielt i tilfælde, hvor personer umiddelbart kan identificeres som danske.

Foto: Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Tunesien,og Bravo Tours har indtil videre sat destinationen på standby.