British Airways - Boeing 777-200.

British Airways åbner tredje rute til Saudi-Arabien

British Airways præsenterer rute til Dammam i Saudi-Arabien som ny. I virkeligheden er der tale om en forlængelse af selskabets eksisterende rute til Bahrain.

British Airways føjer nu en tredje saudiarabisk destination til rutekortet. Det britiske flyselskab flyver i forvejen direkte fra London Heathrow både til hovedstaden Riyadh og til havnebyen Jeddah i den vestlige del af landet.

Men med sin placering ud til Den Ppersiske Golf, er Dammam hjemsted for hovedparten af den saudiarabiske olieindustri, og dermed har British Airways altså vurderet, at der er basis for en daglig rute til byen.

Ikke direkte til Dammam
Der bliver dog ikke tale om en direkte rute, da turen kommer til at gå via østaten Bahrain i den Persiske Bugt ud for Saudi-Arabiens østkyst.

Og da British Airways i forvejen har en direkte rute Bahrain, er der ikke tale om en helt ny rute, men blot om, at selskabet forlænger en eksisterende rute. Flynumrene for ruten til Dammam, BA124 og BA125, er da også de samme som på den nuværende rute til Bahrain.

Limousine til Dammam
Og da rejsende til Dammam hidtil har kunnet benytte British Airways limousine-service de små 100 kilometer fra Bahrain til Damman, kan man diskutere, hvor stor en forbedring en rute fra London til Damman er, når den går via Bahrain.

Der kommer heller ikke til at ske ændringer i flytypen. Ruten til Bahrain bliver i dag betjent af en Boeing 777-200, og ifølge en pressemeddelelse fra British Airways vil det også være gældende for ruten til Dammam.

Ny afgangstid fra London
Lidt ændringer sker der dog. Hvor BA125 i dag afgår fra Heathrow kl. 13.00, vil maskinen til Dammam efter 1. december forlade London allerede kl. 11.50 med ankomst i Bahrain kl. 20.55. Efter en times ophold her, går turen så videre til Dammam med ankomst kl. 22.45 lokal tid.

Retur mod London skal flyet afgå fra Dammam kl. 00.30 og lande i Bahrain blot 40 minutter senere. Afgangen fra Bahrain mod London er sat til kl. 02.20, hvilket blot er fem minutter senere end BA124 i dag. Ankomst i Heathrow skal efter planen ske kl. 06.40 – hvilket er samme ankomsttidspunkt som i dag.

Tidligere til Dammam
Det er i øvrigt anden gang, at British Airways forsøger sig med en rute fra London Heathrow til Dammam. Tidligere var der tale om en direkte rute, der blev opereret fire gange om ugen. Den blev dog lukket tilbage i 2002, som følge af den krise, der ramte international luftfart efter terrorangrebet 11. september 2001.

Relaterede links:

British Airways præsenterer Club Suite-produkt

British Airways vil flyve til ‘Den hellige by’

British Airways præsenterer 80’er-flybemaling