En Boeing 787-8 Dreamliner fra British Airways. Foto: Mark Harkin

British Airways lukker sæsonrute til Calgary

I trafikprogrammet for den kommende vintersæson har British Airways valgt at lukke ruten fra London Heathrow til den canadiske by Calgary.

I den kommende vintersæson bliver det ikke muligt at flyve på den eksisterende rute mellem London Heathrow og Calgary International Airport. British Airways lukker simpelthen forbindelsen – midlertidigt.

Det britiske flyselskab har meddelt, at ruten mellem den britiske hovedstad og Calgary i det vestlige Canada lukker i perioden fra den 28. oktober 2018 til den 30. marts 2019.

British Airways opererer på ruten med en Boeing 787-8 Dreamliner, og flyselskabet har én daglig rotation mellem de to byer.

Flere canadiske ruter
Forbindelsen mellem London Heathrow og Calgary, der har rutenumrene BA102 og BA103, lukker dermed midlertidigt efter afgangen lørdag den 27. oktober 2018. Passagerer hos British Airways vil dermed først kunne flyve på ruten igen fra den sidste dag i marts.

Det britiske flyselskab meddeler, at passagerer, der nåede at købe billetter til vinterruten, kan ombooke til andre British Airways-opereret flyselskaber. Man skal enten booke i samme klasse som på den annullerede afgang, eller på den laveste tilgængelige klasse i samme kabine.

British Airways flyver i øjeblikket – foruden Calgary – til Vancouver, Montreal og Toronto. Til den resteredende del af Nordamerika – altså USA – har det store flyselskab intet mindre end ruter til 27 forskellige destinationer.

BA først til Canada
I begyndelsen af maj åbnede British Airways sin første rute nogensinde fra London Gatwick til en canadisk destination. Det var Toronto Pearson International Airport, der fik fornøjelsen af den nye sommerforbindelse fra Londons næststørste lufthavn.

Ruten bliver betjent med helt nyindrettede fly af typen Boeing 777, og der er tre ugentlige afgange mellem de to byer.

Det var imødeset med spænding, hvem af British Airways og Norwegian der ville komme først med en rute fra London Gatwick til en canadisk destination. De to flyselskaber har længe været i konkurrence fra hovedstadslufthavnen, men i denne omgang kom briterne således først.

 

Relaterede artikler:

British Airways først med Canada-rute

British Airways skruer op i London Gatwick

British Airways opgiver Oakland-rute

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

BA går i struben på Norwegian