Boeing 777-300 fra British Airways. (Foto: Aeroprints.com)

British Airways først med Canada-rute

British Airways har i dag åbnet en ny rute fra London Gatwick til Toronto, og det britiske flyselskab er dermed først i forhold til konkurrenten Norwegian.

British Airways er for første gang nogensinde klar med en rute fra London Gatwick til en canadisk destination.

Det britiske flyselskab har valgt at oprette en direkte sommerrute mellem London Gatwick til Toronto Pearson International Airport i det østlige Canada. Der vil være tre ugentlige afgange, og ruten betjenes med helt nyindrettede Boeing 777-fly.

Der flyves på tirsdage, fredage og søndage, og afgangstiden fra London Gatwick er klokken 11.35 på rute BA2271 med ankomst i Toronto klokken 14.25. Flyet afgår den modsatte vej klokken 19.50 og lander igen klokken 07.55 i den britiske hovedstadslufthavn.

De store tomotorede Boeing 777-fly vil betjene ruten, og langsomt vil de fleste fly af denne model blive istandsat. I marts stod det første fly klar med helt nye kabiner – herunder blandt andet med nye sæder i både World Traveller Plus og World Traveller.

 

”Det er spændende at tilføje endnu en ny destination til vores Gatwick-netværk, som vil appellere til forretningsrejsende og turister. Det er den seneste udvikling i en spændende tid for vores Gatwick-operationer. Lanceringen af ​​fly med nyistandsat interiør vil yderligere forbedre den kvalitet, vi tilbyder, mens den større World Traveler Plus-kabine vil give kunderne endnu flere valgmuligheder over, hvordan de vil rejse,” siger Sean Doyle, direktør for netværk og alliancer hos British Airways, i en pressemeddelelse.

Flere sæder i premium-klassen
Kunderne har efterspurgt flere pladser på World Traveller Plus, og British Airways har derfor mere end fordoblet antallet af sæder på denne klasse. Før var der 24 sæder – nu er der 52 premium economy-sæder. Det britiske flyselskabs business class, Club World, bliver også løbende istandsat.

Ruten fra London Gatwick til Toronto kommer i kølvandet på British Airways’ nye sommerrute til Las Vegas. Forbindelsen fra Gatwick til den amerikanske spilleby havde sin opstart den 27. marts. Også her er der tre ugentlige rotationer – på tirsdage, fredage og søndage.

British Airways har i dén grad ekspanderet i London Gatwick. I 2012 havde flyselskabet 48 forskellige destinationer fra lufthavnen, men det tal er nu nået op på 74.

Norwegian og BA i skarp konkurrence
Det norske lavprisflyselskab Norwegian og British Airways har længe været i konkurrence i London Gatwick. De to flyselskaber har flere langdistanceruter til nordamerikanske destinationer. Begge flyver eksempelvis til Oakland, men British Airways har midlertidig opgivet på denne rute, der sæsonlukkes den 22. oktober i år.

Norwegian flyver indtil videre til 11 nordamerikanske destinationer. Lavprisflyselskabet betjener – foruden Oakland – også New York-JFK, Fort Lauderdale, Orlando, Los Angeles, Seattle, Boston, Chicago, Denver, Austin og i vinterhalvåret til Las Vegas.

British Airways har flere gange givet et modsvar til Norwegian og har i de seneste år åbnet ruter til New York-JFK, Fort Lauderdale og Las Vegas.

Norwegian har tidligere ytret ønske om at påbegynde flyvninger til canadiske destinationer med udgangspunkt fra en britisk lufthavn. Planen var, at flyselskabet ville indlede flyvninger til Canada i den kommende sommer, men de nye ruter er blevet udskudt til foråret 2019.

Nu er British Airways imidlertid kommet først til Toronto med den nye sommerrute fra Gatwick.

 

Relaterede artikler:

British Airways opgiver Oakland-rute

British Airways skruer op i London Gatwick

Flere British Airways-ruter fra Gatwick

BA går i struben på Norwegian

Norwegian køber Gatwick-slots fra lettisk flyselskab