En Boeing 767-300ER fra British Airways. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, danishaviationphoto.com

British Airways pensionerer Boeing 767

Ved årets udgang vinker British Airways farvel til sine Boeing 767-fly, der gennem snart tre årtier har været en fast del af flyselskabets flåde.

Flere flyselskaber har gennem de seneste år sendt den ikoniske Boeing 747 på pension, og nu er turen efterhånden kommet til Boeing 767.

British Airways melder, at det i årets fjerde kvartal vil udfase sine syv tilbageværende Boeing 767-300ER. Det sker 28 år efter, at det britiske flyselskab modtog det første fly af denne type fra den amerikanske flyproducent med produktionsanlæg i delstaten Washington. Det skriver Air Transport World.

Flyver i Europa
De syv sidste Boeing 767-fly benytter British Airways på kortdistanceruter primært fra London Heathrow til europæiske destinationer som Amsterdam, Stockholm, Athen, Frankfurt, Rom og Istanbul. Flyene har en toklasses-konfiguration med plads til i alt 244 passagerer. Ind i mellem bliver flyene også brugt på indenrigsruter.

Selv om Boeing 767 kan bruges på langdistanceruter, anvender British Airways således flyet på kortere, europæiske ruter. Modellen blev produceret ud fra samme tilgang som en Boeing 757. Begge fly har flere ligheder i designet, hvilket har gjort det nemmere for piloter at træne på at flyve begge fly.

British Airways ejer selv alle syv tilbageværende Boeing 767-fly. Det er imidlertid uvist, hvad der skal ske med flyene efter pensionen, fortæller en talsmand fra det britiske flyselskab til Air Transport World.

Har ejet 30 Boeing 767-fly
Den nyere Boeing 787 Dreamliner agerer afløser for Boeing 767 i British Airways. Flyselskabet har fået leveret i alt 27 Dreamliner-fly fordelt på ni af typen Boeing 787-8 og 18 af typen Boeing 787-9.

Gennem tiden har British Airways opereret 30 Boeing 767-fly. 12 fly af Boeing 767-300-versionen står lagret i en ørken i USA. Herudover opererer et fly i dag for Open Skies, der – ligesom British Airways – ejes af International Airlines Group (IAG). I begyndelsen af dette årtusinde solgte briterne desuden nogle fly til det australske flyselskab Qantas.

 

Relaterede artikler:

Endnu et flyselskab pensionerer Boeing 747

Slut med Boeing 757 hos British Airways

Icelandair med Boeing 767 til CPH

Slut med Boeing 737 hos British Airways

Største Boeing 767-fly kommer til København