British Airways - Boeing 777-200.

British Airways-pilot fyret efter skandaløs bytur

En pilot fra British Airways er blevet fyret og har fået inddraget sin helbredsattest, efter han til en kollega havde fortalt om en vild bytur forud for en flyvning fra Sydafrika til London.

British Airways har måttet sige farvel til en pilot, der har ramt en del uden for skiven, i forhold til hvad det britiske flyselskab accepterer.

Således har British Airways fyret piloten Mike Beaton, efter vedkommende angiveligt havde indtaget kokain af en topløs kvinde dagen inden en flyvning. Den gifte pilot pralede af sine løjer over for en stewardesse, der slog alarm. Det skriver den britiske avis The Sun.

British Airways-piloten skulle dagen efter flyve fra Johannesburg i Sydafrika til London, men han blev i stedet fløjet til Heathrow-lufthavnen som passager. Her blev han testet positiv i en narkotikatest.

Afgang blev forsinket
British Airways har over for det britiske medie Sky News bekræftet, at piloten ikke længere er ansat hos flyselskabet.

”Sikkerhed er altid vores topprioritet. Sagen blev sendt til CAA (Civil Aviation Authority), og denne person arbejder ikke længere for os,” lyder det fra British Airways.

Det britiske flyselskab oplyser, at flyet fra Johannesburg blev forsinket natten over, mens der blev fundet en ny styrmand til flyvningen.

Vilde udskejelser hos lokal mand
The Sun har rapporteret, at pilotens udskejelser fandt sted på en af hans fridage i Johannesburg. Han fortalte i en sms til sin kvindelige kollega, at han festede med to lokale mænd, en kvindelig walisisk feriegæst og en ung spansk kvinde.

Piloten skal have fortalt, at gruppen havde mødtes på en natklub, før de gik tilbage til en af mændenes lejligheder, hvor der fandtes kokain.

”Jeg har mistet min skjorte et sted, og en af de lokale drenge producerer en tallerken med et par linjer kokain,” lød en af sms’erne ifølge The Sun.

Har fået inddraget helbredsattest
De civile britiske luftfartsmyndigheder, CAA, har suspenderet pilotens helbredsattest og forbudt ham at flyve efter den skandaløse bytur.

”Et flyselskab skal straks informere os, hvis en britisk pilot har misbrugt drikkevarer eller stoffer før boarding eller om bord på et fly,” udtaler en talsmand for CAA til Sky News. Herefter vil luftfartsmyndigheden øjeblikkeligt suspendere pilotens helbredsattest.

CAA oplyser videre, at piloter, der har fået inddraget deres helbredsattest, har mulighed for at flyve igen. Dette kræver dog, at vedkommende bliver vurderet af et medicinsk team, og at der gennemføres et omfattende rehabiliteringsprogram. Hvis alt går godt, vil piloten kunne få sin helbredsattest tilbage.

 

Relaterede artikler:

British Airways vil betale alle udgifter for 60 piloter

Pilot fyret efter at være faldet i søvn på flyvning

Sovende piloter vækket af alarm i cockpittet