Boeing 747-400 fra British Airways i Landor retro-design (Foto: British Airways/Twitter)

British Airways præsenterer 80´er-flybemaling

Lørdag formiddag kunne flyspotterne i Europas største lufthavn forevige en Boeing 747 fra British Airways i det ikoniske Landor-design.

Flyet er fra 1993, men bemalingen er fra 1984.

Sådan optræder en Boeing 747-400 med registreringen G-BNLY, der lørdag formiddag blev præsenteret i London Heathrow Airport efter en flyvetur fra Dublin Airport, hvor flyet var blevet iklædt det særlige Landor-design, der prydede British Airways-flyene fra 1984 til 1997.

Boeing 747-flyet med navnet, City of Swansea, er det tredje af fire fly, som British Airways har udsmykket med nogle af de ikoniske design-typer, der har kendetegnet British Airways og de selskaber, der har dannet baggrund for dannelsen af det store britiske flyselskab.

Den store jumbojet har i det nye retro-design har blandt andet fået det særlige “To Fly. To Serve”-slogan på halen, som først blev introduceret i 2011 og afløste “The World Favourite Airline”, som hørte fortiden til.

“Landor-bemlaingen er et af vores mest berømte designs, og mange kan huske at have set det oppe i luften på et eller andet tidspunkt i deres liv. Introduktion af disse fly har været en stor ære, og vi er spændt på snart at kunne afsløre detaljer om det sidste design,” siger Alex Cruz, der er koncernchef hos British Airways.

De to foregående fly har været en Boeing 747-400 malet i BOAC-farver, mens British Airways for nylig kunne præsentere en Airbus A319-100 i en BEA-udgave.

Forsinket på første tur
City of Swansea kommer til at flyve i det særlige design frem til 2023, hvor det skal på pension i lighed med mange andre af de ikoniske jumbojets fra British Airways-flåden.

Indtil videre skal Boeing 747-flyet dog fortsat indgå i det interkontinentale rutenetværk hos oneworld-selskabet, og der var ikke meget tid til at blive beundret efter ankomsten fra Dublin sent lørdag formiddag, hvor flyet har opholdt sig i en malerhangar siden den 25. februar.

Allerede lørdag kl. 16.05 var det planen, at flyet skulle lette fra London Heathrow Airport med kurs mod Miami i Florida. Afgangen blev dog udsat, og flyet kom først i luften lørdag aften kl. 22.11 med seks timers forsinkelse.

Det nuværende British Airways, der i 2019 fylder 100 år, blev etableret i 1974 ved sammenlægningen af British Overseas Airways Corporation (BOAC) og British European Airways (BEA).

 

Relaterede artikler:

BEA-fly på vingerne

Historisk Boeing 747 vækker opsigt i Heathrow

BOAC-fly på vej til British Airways

Sidste British Airways B747-flyvning i 2024