Biometriske ansigtsscannere til indenrigsafgange i Storbritannien. Foto: British Airways.

British Airways tilbyder automatisk boarding

Biometrisk genkendelse er det seneste nye tiltag fra British Airways, der skal give en mere smidig boardingproces.

Ny teknologi vil i fremtiden gøre det meget nemmere at komme ombord på British Airways’ fly i London Heathrow-lufthavnen. Ved hjælp af biometrisk ansigtsgenkendelses-teknologi bliver flypassagererne i stand til at gå ombord på selskabets fly helt uden at skulle have deres pas kontrolleret af en medarbejder eller på anden måde i kontakt med et levende menneske.

Passagererne starter med at få deres ansigter scannet allerede i sikkerhedskontrollen. Fremme ved gaten scannes ansigtet igen, og passageren lukkes igennem og ud til flyet – hvis der er et match. Så man skal ikke have lagt ansigtet i for alvorlige folder i terminalen eller taget for meget ekstra mascara på.

Foruden at smile til kameraet, så skal passageren også scanne sit boardingkort.

Mest avancerede systemer
Teknologien er blevet indført i nogle af de gates i London Heathrows Terminal 5, hvorfra British Airways sender sine indenrigsfly afsted. Frem til juni udrulles teknologien i alle gates til indenrigsflyvninger og herefter er det planen, at teknologien også skal bruges i de gates i Terminal 5, som benyttes af fly til internationale destinationer.

Ifølge British Airways selv, så er der tale om teknologi, der er et af de mest avancerede tekniske systemer til formålet set i forhold til andre luftfartsselskaber og lufthavne.

Bedre udvalg af mad
De nye boardinggates er blot en lille del af en stor satsning fra British Airways’ side.

”Indførelsen af de nye automatiske boardinggates er en del af en større investering i ny teknologi, som vil forbedre vores kunders oplevelse i lufthavnen, når de flyver med British Airways,” siger Anne-Louise Eppler, Corporate Sales Manager Nordics hos British Airways.

British Airways har også åbnet selvbetjent bagageaflevering i London Gatwick og London Heathrow, og senere på året vil selskabet indvie et forbedret, mere strømlinet transferområde i Heathrow-lufthavnens Terminal 5.

I sidste uge åbnede British sin nye ”The First Wing” i Terminal 5. Det er et eksklusivt redesignet check-in område for premium kunder, herunder en dedikeret sikkerhedskontrol med direkte loungeadgang. Til juni introducerer British Airways et større og bedre udvalg af mad i selskabets business lounges, ligesom det vil være muligt at få adgang til morgenmad helt frem til kl. 11.00.

Bedre søvn
Det er ikke kun på landjorden, at British Airways opgraderer. Det sker også i luften.

Det britiske flyselskab vil nemlig investere 400 mio. britiske pund, eller hvad der svarer til 3,5 mia. kroner, på at styrke Club World-produktet på langdistanceflyvningerne. Club World-sæderne bliver udstyret med nyt linned, større puder samt en blød topmadras, der skal sikre en bedre søvn, når sædet er slået ud.

I september måned vil British Airways starte op med, hvad selskabet kalder restaurant-style servering, hvor kabinepersonalet kommer rundt med serveringsvognen, hvorfra passagererne kan vælge fra et udvalg af frisk tilberedte forretter og desserter til at ledsage hovedmåltidet. Ændringerne vil i første omgang ske på flyvningerne mellem London-Heathrow og New York-JFK, men i løbet af 2018 vil de blive udrullet til resten af langdistanceruterne.

Endelig har British Airways også planer om at installere nye sæder i Club World, således at alle passagerer har mulighed for at sidde ved gangen. Selskabet er endnu ikke klar til at afsløre flere detaljer, men det er hensigten, at de første fly med nye Club World-sæder vil gå i luften i løbet af 2019.

En anden forbedring i kabinen bliver installation af et supermoderne 4G højhastighedsnetværk, således at der bliver adgang til WiFi i langdistanceflyene fra april måned og fremadrettet. Udrulningen på kort- og mellemdistanceflyene vil tage sin begyndelse senere på året, og målet er, at 90 procent af flåden skal have installeret det nye WiFi ved udgangen af 2019.

 

 

Relaterede artikler:

Investerer 3,5 mia. kroner i Club World

Stormagasin skal levere flymad til British Airways

British Airways lounge – stor og flot, men noget steril