British Airways - Boeing 777-200.

British Airways vender tilbage til Iran

Flyselskaberne strømmer til Iran. Nu vil British Airways også have en bid af kagen, når i tusindevis af vestlige forretningsfolk i de kommende år ventes at besøge Den Islamiske Republik.

Iran er det nye “sort“ for de europæiske flyselskaber. Lufthansa, Austrian, Air France og Alitalia har allerede meddelt deres planer om at genoptage eller opgradere selskabets flyvninger til Iran.

Nu melder British Airways sig også på banen Fra den 14. juli vil det britiske flyselskab seks gange om ugen sætte kursen mod Teheran fra London-Heathrow med et fire-klasses Boeing 777-200ER fly med plads til 224 passagerer.

British Airways flyver alle ugens dage med undtagelse af søndag fra London-Heathrow kl. 21.10 med ankomst i Teheran kl. 06.25 den følgende morgen. Returflyvningen fra Teheran finder sted kl. 08.35 med ankomst i Heathrow Lufthavn kl. 11.10. Reservation af billetter til den nye rute blev åbnet i går.

Tilbage efter 16 år
British Airways har stolte traditioner i forhold til flytrafik til Iran. Første rute fra London til den iranske hovedstad Teheran blev etableret tilbage i 1946. Det britiske flyselskab har ikke fløjet til Iran siden oktober 2000, hvor det tidligere British Midland overtog ruten frem til marts 2010.

“Iran er en stor og voksende økonomi, og Teheran er en fortrinlig forretningsby, så det glæder os rigtig meget, at kunne tilføje endnu en gateway til Mellemøsten for vores kunder,“ siger Neil Cottrell, der er chef for netværksplanlægning hos British Airways.

Indtil den islamiske revolution i 1979 var USA og Iran hovedallierede i Mellemøsten, men der er noget der tyder på, at de europæiske lande i øjeblikket nyder større anerkendelse hos det iranske styre, end det er tilfældet med USA.

Iran rummer et kolossalt stort marked for vesten. Landet står foran en omfattende genopbygning og med et areal på 1.648.195 kvadratkilometer er det den næststørste nation i Mellemøsten og den 18. største i verden. Med over 77 mio. indbyggere er Iran samtidig verdens 17. mest folkerige nation.

Det næste europæiske flyselskab der ventes at annoncere en rute til Teheran er KLM. Dermed er der udsigt til, at Teheran Imam Khomeini International Airport (IKA) i løbet af få år vokser fra de lidt flere end seks mio. årlige passagerer til op imod 10 mio. passagerer.