Brussels Airlines åbner rute til New York

Det Lufthansa-kontrollerede Brussels Airlines åbner en ny rute til New York fra sommeren 2012. Dermed genoptages den transatlantiske rute, som forgængeren Sabena opgav i 2001.

Den 1. juni 2012 etablerer Brussels Airlines en ny direkte rute fraBruxellestil JFK lufthavnen i New York.

Det markerer samtidig en tilbagevenden til de transatlantiske ruter efter mere end 10 års fravær for det belgiske selskab, der bygger på resterne af det hedengangne Sabena.

Sabena måtte nemlig ophøre med sine transatlantiske ruter i november 2001 efter selskabets konkurs. En del af det gamle selskab blev dog overtaget af holdingselskabet SN Air Holding, der efter en fusion med Virgin Express i 2006 blev til det nuværende Brussels Airlines.

Og nu opretter Brussels Airlines altså fra 1. juni 2012 en direkte rute fra Brussels Airport til JFK lufthavnen i New York.

“Vi er særdeles tilfredse med, at vi fra næste forår selv vil kunne betjene New York, der er den primære destination for langdistanceruterne for det belgiske rejsemarked,“ siger koncerndirektør og CEO i Brussels Airlines, Bernard Gustin.

Brussels Airlines introducerer daglige flyvninger med afgang kl.10.20 fra Bruxelles og ankomst i JFK New York kl. 12.35 lokaltid.Der flyves retur fra New York om aftenen kl. 17.15 lokaltid med ankomst til Bruxelles næste morgen kl. 06.25.

Alle flyvninger vil foregå med enten Airbus A330-300 eller Airbus A330-200 fly, der udstyres med helt nye kabiner til Business og Economy class. Business Class vil således få installeretflat bed-sæder og det nyeste inden for in-flight entertainment.

Trængsel i luften

Med Brussels Airlines som ny operatør fra Bruxelles til New York bliver der trængsel i luften. I forvejen flyver de amerikanske luftfartsselskaberDelta og American dagligt til New York-JFK, mens United/Continental flyver dagligt til Newark.

Herudover har Jet Airways daglige forbindelser fra Bruxelles til både Newark og J.F. Kenndey Airport. Dermed bliver der seks daglige afgange at vælge imellem for belgiske rejsende samt transitpassager.

Brussels Airlines har omkring 3.300 ansatte og en flyflåde på 49 fly, der flyver fra Belgien til70 europæiske og afrikanske lufthavne.

Forgængeren til Brussels Airlines, Sabena, startede sine stolte transatlantiske traditioner den 4. juni 1947 med en rute til New York, hvor man oprindeligt fløj med Douglas DC-4 fly.