Peter Gerber. (Foto: Brussels Airlines | PR)

Brussels Airlines-topchef skifter til konkurrent

Koncernchef Peter Gerber fra Brussels Airlines trådte tirsdag tilbage. Han har dog allerede fået en ny stilling, da han næste år bliver topchef for en af flyselskabets tyske konkurrenter.

Hos Brussels Airlines starter det nye år med, at man skal på jagt efter en koncernchef, da Peter Gerber, der har stået i spidsen for det belgiske flyselskab siden den 1. marts 2021, har sagt op. Han har i stedet fået et nyt job hos Condor, der er konkurrent til Lufthansa-datterselskabet.

Gerber har været en del af Lufthansa-koncernen i mere end tre årtier, da han startede i virksomheden i 1992. I løbet af de 31 år har han varetaget en lang række stillinger, hvor han blandt andet har arbejdet med revision og overenskomstforhandlinger.

I 2009 fik han en plads i Lufthansa Cargos bestyrelse, hvor han havde ansvaret for finansielle emner og HR-området. I 2012 byttede han denne post ud med en lignende i Lufthansa Passage Airlines. Her beskæftigede han sig med HR og IT. I 2014 blev han udnævnt til bestyrelsesformand for Lufthansa Cargo.

Tidligere koncernchef overtager indtil videre
I tillæg til stillingen som koncernchef for Brussels Airlines, har Peter Gerber sideløbende fungeret som Lufthansas hovedrepræsentant for europæiske forhold, hvilket har betydet, at han har varetaget koncernens interesser i Europa.

Brussels Airlines oplyser dog, at Peter Gerber allerede er stoppet i begge stillinger. Han fratrådte den 31. januar, og flyselskabet har udnævnt en midlertidig koncernchef, mens man leder efter en permanent erstatning, der kan tiltræde så snart som muligt.

Det er ​Christina Foerster, der er medlem af Lufthansas koncernbestyrelse, som vil varetage topposten i Brussels Airlines indtil videre. Hun har været salgsdirektør for flyselskabet mellem 2016 og 2018, hvorefter hun skiftede til koncernchef, og den rolle havde hun indtil 2020.

Skal stå i spidsen for konkurrent
Peter Gerber har dog allerede fremtiden på plads. Condor oplyser nemlig, at han er udpeget til at overtage rollen som koncernchef for det tyske flyselskab, når den nuværende – Ralf Teckentrup – træder tilbage den 1. februar næste år.

Ifølge Friedrich Andreae, der er formand for tilsynsrådet i Condor, bliver der nok at se til, når den nye topchef overtager styringen med flyselskabet i 2024.

”Vi er meget tilfredse med, at vi gennem en omfattende udvælgelsesproces er kommet frem til, at Peter Gerber skal være koncernchef for Condor. Han er ikke alene en usædvanligt erfaren luftfartsdirektør, men også en leder, der vil skabe gode resultater for Condor i fremtiden.”

”Peter Gerber har en stor opgave foran sig, da han får ansvaret for, at Condors forvandling fortsætter. Han skal blandt andet modernisere flåden, øge digitaliseringen og skabe en ny kundeoplevelse samt lægge en vækststrategi således, at Condor bliver det mest succesfulde flyselskab for fritidsrejsende i Europa.”


Relaterede artikler:

Condor fyrer wetlease-operatør

Flyselskab får SAF via NATO-rørledning

Brussels Airlines vender tilbage til Billund