A320-fly fra Brussels Airlines i Brussels Airport. (Foto: Brussels Airlines/PR)

Brussels Airlines trues af en mulig kabinestrejke

Selvom flyselskaberne først nu er ved at komme på fode efter coronapandemien, så er kabineansatte hos Brussels Airlines så utilfredse, at de truer med strejkevåbnet.

Tre fagforeninger, der repræsenterer de kabineansatte hos Lufthansa-datterselskabet Brussels Airlines, har indgivet et strejkevarsel for at få ledelsen i det belgiske flyselskab til at være mere lydhøre over for kravet om øjeblikkeligt at tilføre nogle flere ressourcer for at lette det hårde arbejdspres på kabinepersonalet.

På et møde den 19 august mellem parterne lykkedes det ikke at nå frem til en aftale, og derfor trues der med en strejke, der i givet fald vil kunne starte den 26. august. På mødet foreslog Brussels Airlines at ansætte yderligere 20 medarbejdere, men ifølge fagforeningerne er det ikke nok til at fjerne det arbejdspres, der er årsag til konflikten mellem de to parter. Det skriver The Brussels Times.

“Ledelsen nægter kategorisk at forhandle strukturelle løsninger for at forbedre de kollektive arbejdsaftaler, som Lufthansa indførte i 2020,” hed det i en erklæring fra den fælles fagforeningsfront mandag. “Vi kan kun fortryde denne situation og bede Lufthansa, der er eneansvarlig for denne situation, om at tage ansvar og lytte mere til og vise respekt for Brussels Airlines’ personale.”

Afviser at ændre overenskomst
Hos Brussels Airlines hedder det, at man vil fortsætte arbejde med at finde løsninger. Samtidig fordømmer selskabet “enhver social handling, der kan skade kunderne og påvirke andre medarbejderes arbejdsbyrde og bringe virksomhedens fremgang og dens økonomiske stabilitet i fare.”

I en kommentar til det belgiske luftfartsmedie aviation24.be understreger Brussels Airlines at man vil forsætte en åben og konstruktiv dialog om en reduktion af den aktuelle høje arbejdsbyrde for kabinepersonalet, men samtidig understreger selskabet, at det ikke kan komme på tale at ændre i overenskomsten fra 2020.

“At annullere den kollektive arbejdsaftale, der blev aftalt i juni sidste år, er imidlertid ikke en mulighed. Virksomhedens konkurrenceevne er afgørende for at skabe en bæredygtig fremtid for vores virksomhed og personale,” hedder det i kommentaren.

I øjeblikket flyver Brussels Airlines 15 gange om ugen mellem Bruxelles og København.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines genåbner omkring 40 ruter denne sommer

Brussels Airlines skærer 25 procent af de ansatte

Udsigt til strejker i Brussels Airlines