Brussels Airlines A330-fly. (Foto: Brussels Airlines)

Udsigt til strejker i Brussels Airlines

Piloterne i Brussels Airlines er usikre på selskabets fremtid og kræver mere i løn og bedre arbejdsvilkår.

Air France er ikke det eneste europæiske flyselskab, der er i konflikt med sine medarbejdere i disse dage.

Piloterne i Brussels Airlines, der i dag er et datterselskab i Lufthansa-koncernen, har varslet strejke fra den 11. maj på grund af uenighed med ledelsen om løn og arbejdsvilkår.

Piloterne i selskabet ønsker en lønstigning, en bedre balance mellem arbejde og fritid, forbedrede karrieremuligheder og mulighed for tidligere pensionering. 80 procent af piloterne har stemt for en strejke.

Krav om konkret forhandlingsforslag
Det næste møde mellem parterne er planlagt til mandag i næste uge, men repræsentanter for piloternes fagforeninger opfordrede tirsdag den 8. maj ledelsen til at komme op med et konkret forslag til forhandling.

“Alt er blokeret, vi beder om et effektivt forslag til at bryde dødvandet, og det ser ikke ud til at være tilfældet med en ny forligsprocedure,” sagde Paul Buekenhout fra den kristne fagforening LBC-NVK.

En repræsentant fra en anden fagforening, ACLVB, har tidligere sagt, at mange af bekymringerne handler om Brussels Airlines’ fremtid som en del af Lufthansas lavprisselskab Eurowings.

Udbygning af Eurowings-netværk
Lufthansa overtog i 2016 det belgiske selskab, og Lufthansa planlægger at integrere Brussels Airlines-rutenetværket i Eurowings og bruge selskabet til at udbygge sit netværk af langdistanceruter fra Düsseldorf.

Lufthansa fyrede tidligere i år Brussels Airlines koncernchef Bernard Gustin samt koncernfinansdirektør Jan De Raeymaeker efter uenighed om strategien. I stedet blev ledelsen af det belgiske flyselskab overtaget af Christina Förster, der indtil da havde været kommerciel direktør i Brussels Airlines.

 

Relaterede artikler:

Brussels Airlines får ny ledelse

Topchef i Brussels Airlines kan blive fyret i dag

Lufthansa overtager resten af Brussels Airlines