Bombesprængning i Bruzelles-Zaventem. (Foto: SinghLeaks/Twitter)

Bruxelles Lufthavn ramt af terrorangreb

Samtlige passagerer i Bruxelles-Zaventem lufthavnen er evakueret efter to eksplosioner i lufthavnen. Alle flyafgange og ankomster er aflyst, og lufthavnen vil være lukket ind til onsdag middag kl. 12.00.

Den internationale lufthavn i Bruxelles-Zaventem blev kl. 08.00 tirsdag morgen blevet ramt af to bombeeksplosioner i afgangshallen.

Det har medført, at samtlige passagerer er blevet evakueret fra lufthavnen. Hjemmesiden for Bruxelles-lufthavnen er samtidig gået ned, men på lufthavnens Twitter-konto bekræfter man hændelsen og opfordrer indtrængende til, at rejsende holder sig væk fra lufthavnen.

Ifølge lokale og internationale medier har der forud for bombesprængningerne også været en skudepisode, hvor arabisktalende mænd har skudt med automatvåben.

Den belgiske tv-station VRT rapporterer om mindst 14 dræbte og 80 sårede i lufthavnen.

To fly med danske passagerer i lufthavnen
Bombesprængningen fandt sted kort før kl. 08.00 tirsdag morgen, og det sidste fly, der afgik fra lufthavnen var IB3207 til Madrid, der gik i luften kl. 07.55.

Rutenummer SN2254 fra Billund landede kl. 07.59 som sidste fly, inden flyveledelsen begyndte at omdirigere fly til andre lufthavne. SN2233 fra København nåede at komme ned i Bruxelles, og seneste fly satte hjulene på landingsbanen i Zaventem kl. 08.44.

Hos SAS er rutenummer SK593/SK594 her til morgen blev aflyst. Flyet forlod gaten kl. 08.15 og skulle have været til Bruxelles, men kl. 08.34 returnerede flyet til rampen. SAS-rutenummer SK589 var på vej fra Stockholm til Bruxelles, da flyet måtte omdirigeres til Amsterdam-Schiphol.

En time efter angrebet i lufthavnen blev omkring 20 mennesker dræbt på Metro-stationen Maalbeek, og 55 blev såret.
De belgiske myndigheder opfordrede i løbet af tirsdag formiddag borgerne i Bruxelles-området til at blive indendøre, og al trafik med offentlige transportmidler er stoppet.

Den belgiske anklagemyndighed har kort før kl. 11.00 tirsdag formiddag bekræftet, at det var et terrorangreb udført med en selvmordsbombe.