Bus- og togrejsen findes via mobilen

Knapt 14 % af alle 6 mio. månedlige opslag på Rejseplanen.dk foregår nu via mobiltelefonen. Det fremgår af nye tal fra selskabet bag Rejseplanen.

Danskerne bruger i stor stil mobilen til at finde bus- og togrejsen. Det viser en ny undersøgelse fra Rejseplanen.

I juni måned sidste år lancerede Rejseplanento såkaldtemobile applikationer – en til iPhone og en såkaldt JAVA-applikation til de fleste andre mobiler på markedet. Sidenhen er de to applikationer downloadet tilsammen mere end 100.000 gange.Sammen med Rejseplanens tredje mobile mulighed, nemlig den browserbaserede mobil.rejseplanen.dk, som alle telefoner kan bruge i telefonens indbyggede browser, er antallet af mobile opslag på Rejseplanen nået nye rekorder.

I januar2010 blev der sat rekord med samlet flere end 800.000 opslag fra mobile enheder på Rejseplanens mobile kanaler. Det betyder, at næsten 14% af Rejseplanen.dk’s i alt mere end 6 mio. opslag om måneden foregår fra mobilen.

”Det store antal opslag viser, at vi har ramt lige ned i et behov for at kunne slå sin rejse op fra mobilen. Man kan tage Rejseplanen med sig overalt, og samtidig har integrationen med GPS i både iPhonen og de fleste avancerede telefoner gjort det utroligt nemt at finde rundt med kollektiv transport,” siger Marketing Manager Birgitte Woolridge fra Rejseplanen.

Rejseplanen er i gang med yderligere at udbygge servicen med den såkaldte realtid, d.v.s. meldinger om toget eller bussens aktuelle position. Det betyder i første omgang, at man for alle DSBs fjerntog allerede kan se aktuelle ændringer i ankomst eller afgangstid. Senere på året kan man på Rejseplanen også se dette for størstedelen af landets busser, DSB S-tog og metroen. Dette vil selvfølgelig også blive vist på de mobile kanaler og vil gøre rejseplanopslaget undervejs endnu mere aktuelt.

Rejseplanen A/S er ejet af DSB, Movia, de regionale trafikselskaber i Danmark samt Metroselskabet.